Black week på Stadium – upp till 60% rabatt på utvalda produkter Shoppa

Klä dig optimalt inför golfrundan

Vilka golfkläder och -skor du bär på golfbanan kan påverka resultatet. Här är några tips på hur du kan tänka innan du klär dig inför golfrundan.

En golfrunda tar i snitt cirka fyra timmar. Att bära sköna golfkläder, och framför allt golfskor, är därför en nödvändighet för att kunna fokusera på svingteknik utan att störas av exempelvis skoskav.

Att välja golfkläder
För att kunna ta ut rörelser ordentligt i tillexempel svingen bör du ha mjuka och rörliga kläder. Gärna i fukttransporterande material så du inte blir blöt närmast kroppen som riskerar att ge irriterande skav eller nedkylning. Se till att kläderna inte sitter för tajt i exempelvis armhålor eller i grenen, då minimerar du också risken för skav.


Klä dig efter väder! Om du blir för varm eller börjar frysa går det åt negativ energi och stör din koncentration. Tänk på att ljusa kläder känns svalare och mörka kläder känns varmare mot kroppen. Packa gärna ner en extra tröja eller vind/regnjacka i golfbagen ifall vädret skulle slå om.

Att välja golfskor
Under en golfsäsong kommer du gå några mil i dina golfskor. När du väljer skor bör du alltså främst tänka på dess komfort. Sköna golfskor, gärna med ventilation, ökar både koncentrationsförmåga och prestation på golfbanan.

Stabila golfskor är grunden till en bra sving och ett rakt slag. En golfsko har extra grepp under sulan som ger en stabilare grund att stå på. Att spela golf i vanliga sneakers är alltså inte att föredra.

Vattentäta skor är en bra investering då den svenska sommaren brukar bjuda på en del regn. Att gå runt i blöta skor kan leda till både skoskav och skoslitage, men det är framför allt inte speciellt mysigt att gå runt i blöta skor i flera timmar.