365 dagars öppet köp. Alltid fri frakt och retur i butik. 365 dagars öppet köp. Alltid fri frakt och retur i butik.Hur allt började

Stadiums historia
Historien om Stadium tog sin början 1974 när bröderna Ulf och Bo Eklöf bestämde sig för att bli bäst på sport och sportmode. Uppväxta i föräldrarnas livsmedelsbutik hade de fått känsla för företagande och butiksförsäljning, och sportintresset fanns med redan från barnsben då deras mor guidat dem upp och ner i slalombacken utanför uppväxtorten Norrköping.

I unga år, när storebror Ulf fortfarande pluggade på Handelshögskolan, fick Ulf chansen att ta över sportbutiken Spiralen Sport i Norrköping. Spiralen Sport var en traditionell sportbutik där varorna såldes över disk. Ulf och Bo Eklöf, drivna av en enorm energi och entreprenörsanda, vände upp och ner på allting vad traditionell sporthandel hette. Efter Spiralen Sport i Norrköping vändes blickarna mot Stockholm – och 1987 fick världen beskåda den allra första Stadium-butiken, på Sergelgatan i Stockholm. Succén visade sig vara ett faktum redan dag ett, och resten är ”historia” som det heter på idrottsspråk.

Sedan Stadium Sergelgatan öppnade i Stockholm har företaget utvecklats till en av Europas största sportkedjor. Stadium Sergelgatan har fått sällskap av ett tresiffrigt antal sport- och sportmodevaruhus utspridda i Sverige, Finland och Tyskland. Stadium har hela tiden utvecklats och Stadium Team Sales samt koncepten Stadium Outlet, Stadium Ski och Sneakers Point har tillkommit. Dessutom har Stadium i Stadium Sports Camp, Sveriges största, och förmodligen världens roligaste, idrottsläger för barn och ungdomar. Hit kommer varje år cirka 8 000 barm och ungdomar.
Stadium in i 2000-talet

2000
Den första butiken utanför Sverige öppnades i köpcentret Fisketorvet i Köpenhamn.

2001
Nästa steg blev Finland, med en första butik i Forum i centrala Helsingfors. Finland har nu 26 Stadium-butiker.

2005
Stadium får en ny delägare, Ikano SA, som ägs av familjen Kamprad. Ikano äger 25 procent i företaget. Övriga huvudägare är familjerna Ulf och Bo Eklöf. Stadium har valt att avstå från börsnotering. Stadium lanserar projektet Activity Bag som årligen delar ut väskor fyllda av aktivitet till förstaklassare runt om i landet.

2007
Stadium-butikerna fyller 20 år och en helt ny gigantisk Stadium-butik med ett nytt butikskoncept öppnas i Sisjön, Göteborg. Nu har Stadium sex stycken butiker i storformat. Stadium tar också nästa steg med en ny butik på nätet i Sverige: www.stadium.se.

2009
Nya butiker på nätet i Danmark och Finland: www.stadium.dk och www.stadium.fi.

2012
Den 23 mars firar Stadium 25 år sedan första butiksöppningen på Sergelgatan 1987.

2013
Stadiums hållbarhetsrapporterar för första gången.

2014
Den första butiken utanför Norden öppnades på Mönckebergstrasse i Hamburg. Idag har Stadium tre butiker i Hamburg, Tyskland.

2017
Butikskonceptet uppdateras och gränsen mellan butik och online suddas ut. Koncernen har växt till cirka 160 butiker och 3 500 anställda.

2019
Stadium instiftar och delar ut det nya Fair Play-priset på Idrottsgalan. Stadiums grundare, Bo och Ulf Eklöf med familjer köper tillbaka de 26,8 procent som Ikano AB ägt och företaget blir återigen familjeägt till 100 procent. Stadiums nya online-lager invigs under det tredje kvartalet för att möta den ökade e-handeln.

2020
Stadium Sports Camp firar 25 år.