Skaffa rätt padelracket och få ut ännu mer av spelet! Vi har en mängd modeller av padelrack från Bullpadel, Babolat, Wilson och adidas m.fl. Det spelar ingen roll vilken nivå du spelar padel på, vi har alternativ för både nybörjare och mer avancerade spelare. Vi har också ett stort utbud av padelskor, padelkläder och padeltillbehör, som du kan behöva för att komplettera ditt padelracket med.
Varför ser du de här produkterna först?
Utforska vår produktsortering och hur vi rankar produkter.
Läs mer
Member
41%
358688101101 BULLPADEL WING02 X SERIES  Standard Small1x1
1 299:-
2 199:-
Member
33%
326521101101 BULLPADEL IMPACT 3 CT X SERIES  Standard Small1x1
Member
47%
367444101101 ADIDAS ST PRO WOMAN  Standard Small1x1
999:-
1 899:-
High five!

Allt är laddat.

191,00

Ett padelracket består av kompositmaterial och den inre kärnan är tillverkad i ett skum- eller gummimaterial. Ett padelracket har inga strängar utan slagytan är perforerad av små hål. Det finns många varumärken med flertalet varianter av racket, däribland adidas, Babolat, Bullpadel och Varlion.

Det finns i huvudsak tre olika typer av racket för padel, där formen på rackethuvudet skiljer dem åt. I ett runt padelracket sitter tyngdpunkten ofta närmare handtaget. Detta ger mer kontroll och mindre belastning på handlederna. Ett runt racket har dessutom en större sweet spot, vilket innebär att du har större chans att slå ett lyckat slag oavsett var på träffytan bollen hamnar. De flesta nybörjare väljer ett runt padelracket då dessa ses som mer lättspelade.

Ett diamantformat padelracket har en högre balanspunkt, vilket gör att tyngdpunkten sitter högre upp på racket. Ett sånt racket är mer framtungt och dina slag får större kraft. Å andra sidan är diamantformade racket svårare att manövrera samtidigt som de ökar belastningen på dina handleder. Diamantformade racket passar främst avancerade spelare.

Ett droppformat padelracket är en kombination av varianterna ovan och balansen är mer centrerad. Modellen kallas ibland även för hybrid. Ofta består racket av fiber och mjukt skum som ger en mycket bra känsla mellan racket och boll. Detta racket brukar rekommenderas till avancerade motionärer och tävlingsspelare.

Det är inte bara val av padelracket som har betydelse utan även ditt grepp runt handtaget. Om ditt grepp är för smalt riskerar du ett alltför hårt och krampaktigt tag. Ett för tjockt grepp å andra sidan resulterar i att racket riskerar att glida dig ur händerna. En generell regel är att man ska kunna få in ett pekfinger mellan tummen och fingrarna när man håller i sitt padelracket. En passande grepplinda betyder mer än man kanske tror, då du med ett bra grepp (oavsett svettmängd) kan hålla lösare i racket vilket inte bara ger fördelar i ditt spel, men även kan motverka påfrestningar i handled och armbåge.