Sport-bh är ett viktigt plagg i mångas sportgarderob. När den sitter rätt och ger bra stöd, så underlättare den träningen och ger större rörelsefrihet. Här hittar du modeller av sportbh som ger olika hög grad av stöd. Vad som fungerar bäst avgörs dels av storlek på bysten, men också av vilken träning du ska ägna dig åt - exempelvis vill vi ofta ha mycket stöd om vi ska ut på löprunda, men mer följsamhet när vi tar ett yogapass. Hos oss hittar du fina modeller från märken som exempelvis Nike, adidas, Reebok, Casall, aim'n, ICIW, SOC. Längre ner på sidan hittar du tips på vad du ska tänka på när du ska skaffa ny sport-bh.

Varför ser du de här produkterna först?
Utforska vår produktsortering och hur vi rankar produkter.
Läs mer
Varför ser du de här produkterna först?
Utforska vår produktsortering och hur vi rankar produkter.
Läs mer
High five!

Allt är laddat.

458,00

Välj rätt sport-bh

För att du smidigt ska hitta rätt sport-bh har vi delat in våra sport-bh:ar i kategorierna light, medium och high support. En sport-bh ska ge bra stöd när du tränar. Generellt sett behöver en större byst mer stöd än en mindre, men det behövs en sport-bh med bra stöd när du tränar oavsett om du har stor eller liten byst.

Light support

Ger ett bra stöd och håller bysten på plats vid lättare och lugnare träning som yoga, pilates och power walking. Vid exempelvis yoga kan det vara bra att inte ha en sport-bh som sitter för hårt åt, utan att den faktiskt underlättar andningen.

Medium support

Ger ett bra stöd vid mer intensiv träning som cykling, styrketräning, skidåkning och gruppträning. Det vill säga aktiviteter då du rör dig mer än vid lågintensiv träning som yoga och pilates, men som inte innehåller hoppande och studsande moment.

High support

För högintensiva träningsformer där du behöver mycket stöd, som löpning, crossfit och fotboll. Ju mer bysten rör på sig vid träning, desto mer stöd behöver din sport-bh ge.

Modeller med high support täcker ofta det mesta av bysten och har vanligen många stödjande detaljer, som ett fast material och breda axelband. Det är även vanligare med knäppning fram eller baktill jämfört med modeller med lättare stöd. Tänk på att om du har större byst är det alltid viktigt med bra stöd och då kan en sport-bh med high support behövas trots att du utför en lättare aktivitet.

Det är viktigt att mäta din byststorlek innan du köper sport-bh.

STEG 1 - STORLEK. Mät omkretsen runt det fylligaste området av bysten och avrunda till närmaste heltal. Omkretsen är grunden för din kupstorlek.

STEG 2 - KUPA. Lägg måttbandet under bysten, andas ut och mät omkretsen. Avrunda till närmaste heltal.

STEG 3 - KUPA. Måttet i steg 1 minus måttet i steg 2 ger dig ett omvandlingsvärde. Det ger en bild av vilken storlek på kupa du ska välja.

A-kupa: 12,5

B-kupa: 15,0

C-kupa: 17,5

D-kupa: 20,0

E-kupa: 22,5

F-kupa: 25,0