Hur du genomför en retur beror på om produkten skickats från Stadium eller någon av våra Partners. Är du osäker framgår detta i din orderbekräftelse.

Retur Stadium

Du registrerar enkelt och smidigt din retur här:

Registrera returInnan du slutför registreringen får du välja om
du vill genomföra returen i butik (kostnadsfritt), till vårt lager (49 kr) eller få returen upphämtad hemma (119 kr).

Retur i butik
Om du har lagt en beställning via webbshopen och önskar göra ett byte i butik så registrerar du en retur via knappen nedan och väljer sedan att göra returen i butik.

Vänligen notera att personalen kommer göra en retur på din befintliga produkt och därefter hjälpa dig att köpa en ny produkt. Om du vill byta till annan produkt direkt i butiken behöver du betala för den nya produkten. Skulle inte produkten finnas i butiken behöver du lägga en ny beställning via webbshopen, även detta kan personalen hjälpa dig med om så önskas.

Återbetalning av den returnerade produkten sker med samma betalsätt, och till samma konto, som du betalade med. Pengarna återbetalas inom 1-5 bankdagar från det att returen genomförs. Om du har valt faktura som betalsätt men ännu inte betalat den, kommer fakturan att makuleras. Om du har valt faktura som betalsätt och returnerar en delmängd av ordern kommer fakturan justeras till korrekt belopp.

Att bytet behandlas som en retur och ett nyköp är en åtgärd för att motverka penningtvätt, i enlighet med Svensk Handels penningtvättsbestämmelser.

Retur Stadium Partner

För att returnera en Stadium Partner produkt använder du den returfraktsetikett som medföljde i ditt paket. För att erhålla en ny returfraktsetikett är du välkommen att kontata Kundservice på telefonnummer 0771-499 499 alternativt via e-post till info@stadium.se. Kostnad för retur beror på val av fraktsätt och Partner, för ytterligare information vänligen välj varumärke nedan och klicka på respektive länk.

Nike
Stadium Partner

Är produkten ansluten till en Stadium Partner och varumärket inte är representerat ovan är det Stadium Partners allmänna villkor som gäller.

Öppet köp
Stadium har 365 dagars öppet köp och Stadium Partners har 60 dagars öppet köp. Presentkort och förädlade produkter såsom trycktröjor eller monterade skidor/snowboards kan inte returneras, varken i butik eller till vårt lager. Produkt som returneras ska vara oanvänd och i originalkartong samt med etiketter kvar.

Återbetalning
Vid retur gör vi alltid återbetalningen till samma betalsätt som använts vid beställningstillfället, med undantag för Swish vid retur i butik då en återbetalning istället sker till bankkort. Du som har betalt din faktura men ändå ångrat ditt köp har ett tillgodobelopp hos Walley (tidigare Collector Bank) som i sin tur betalas ut nästkommande arbetsdag från returtillfället. Om du ångrat ditt köp innan fakturans förfallodatum kommer istället en justering av din faktura göras. Vid en delkreditering skickas det en uppdaterad faktura till dig. För frågor gällande denna hantering kontakta gärna stadium@walley.se eller ring till 010-161 00 50. Du kan även ladda ner Walleys app alternativt besöka https://www.walley.se/.

Reklamation
Du som konsument har 3 års reklamationsrätt. Är produkten skadad eller trasig gör du en reklamationsförfrågan inom skälig tid. Reklamerar du inom två månader efter det att du märkt felet har du alltid reklamerat i rätt tid.

Du kan enkelt och smidigt göra en reklamationsförfrågan genom att registrera den här. Vill du hellre göra din reklamationsförfrågan i en av våra Stadium-butiker är du välkommen in med produkten och ett köpbevis

En bedömning av reklamationen görs utan onödigt dröjsmål senast inom 10 helgfria vardagar efter registrerad reklamationsförfrågan och vid godkänd reklamation återbetalas du till samma betalsätt som användes vid beställningstillfället senast inom 7 vardagar från att vi tagit emot reklamationen.

En eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commision Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN: https://www.arn.se/
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm

EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

Ångerrätt
Vi tillämpar 14 dagars lagstadgad ångerrätt. Önskar du att ångra ett köp av en produkt behöver du registrera det här inom 14 dagar från uthämtningsdatum. Kostnad för retur beror på val av fraktsätt. Du har rätt att utan kostnad öppna förpackningen och kontrollera att produkten fungerar. Du som konsument är däremot ansvarig för en eventuell värdeminskning av produkten, inklusive originalförpackning, som beror på en hantering utöver vad som krävs för att fastställa produktens art, egenskap och funktion. Vid åberopande av ångerrätten sker återbetalning till samma betalsätt som valts vid orderläggningstillfället. Du som konsument har rätt till en återbetalning inom 7 vardagar från det att vi mottagit paketet. Du har inte rätt att tillämpa ångerrätten på förädlade produkter.

Om du hellre önskar skriva ut vår ångerblankett eller konsumentverkets ångerblankett och skicka den till oss så hittar du båda här nedan:
Vår ångerblankett
Konsumentverkets ångerblankett.