Just nu! Få 100 kr rabatt för varje 500 kr du handlar för

Erbjudandet gäller på alla priser! Rabatten gäller inte på produkter som ingår i vårat föreningssortiment eller produkter som skickas direkt från våra Partners.

Just nu! Få 100 kr rabatt för varje 500 kr du handlar för Villkor

Visst är det härligt med lekande barn?

Aktivitetsväskan kan beställas kostnadsfritt från Stadium av alla skolor med förstaklassare. Innehållet skiljer sig från år till år, men det finns alltid något för alla.

Flera undersökningar den senaste tiden rapporterar om att barn idag rör sig för lite. Vi på Stadium vill få fler människor, särskilt barn, att aktivera sig. Därför delar vi sedan 2005 ut vår aktivitetsväska gratis till alla 4 000 skolor i landet som har minst en förstaklass. Väskan innehåller aktivitetsartiklar såsom bollar, hopprep och koner för att uppmuntra till fysisk lek. Bara barnens fantasi sätter gränserna för aktiviteten!

Syftet med aktivitetsväskan är att inspirera till mer aktivitet i skolan utöver de schemalagda idrottstimmarna. Många barn ägnar sig åt olika sportaktiviteter på fritiden. Men inte alla. Vi vet att bra vanor etableras tidigt i livet och med aktivitetsväskan vill vi erbjuda ett första steg till en aktiv och hälsosam livsstil. Projektet är ett led i Stadiums Good Citizen-arbete och sedan starten har över 25 000 aktivitetsväskor delats ut till barn i Sverige och Finland.

Väskornas innehåll har ändrats från år till år efter feedback från eleverna och ambitionen är att innehållet alltid ska erbjuda något för alla. Barnen tillbringar så mycket tid i skolan och Stadium vill bidra till att den tiden blir aktiv så långt det är möjligt!

– Fokus är på förstaklassare för att skapa goda vanor redan i en tidig ålder, säger Patrizia Nilsson som är Sports Marketing Manager på Stadium. Barns hälsa och rörelse är en viktig samhällsfråga och det finns en stor oro för att barn rör på sig för lite i vardagen.

– Det här är ett problem som ska tas på allvar men det är svårt att prata om det utan att använda pekpinnar. Vi på Stadium vill inspirera alla till ett aktivt liv och jag känner mig hoppfull till att vi bidrar till ett aktivare Sverige med våra initiativ, säger Karl Eklöf, CEO på Stadium Group.

Aktivitetsväskan kan beställas kostnadsfritt av skolor med förstaklassare. Innehållet skiljer sig från år till år men det finns alltid något för alla.

Stadium skickar ut ett mejl till alla skolors huvudmän (som angivits i Skolverkets skolenhetsregister) i juni med ämnet Stadium Aktivitetsväska 2019. Via det mejlet beställs väskan. Varje skola med en förstaklass kan beställa en väska var.

Om du är osäker på om skolan fått möjlighet att beställa aktivitetsväskan, kontakta i första hand skolans huvudman