Just nu 25% på utvalda skor Shoppa

Vårens träningskläder

Träningskortet är inköpt, övningarna är valda, programmet är satt. Bara en sak återstår att ta reda på - vad ska du ha på dig när du tränar i vår? Stadiums Senior designer Anna Een-Nilsson har koll på vårens träningsmode.

Vi går mot ljusare tider, mungiporna vänder uppåt och oavsett om man har ett nyårslöfte att leva upp till, eller bara tränar på som vanligt, så kan det vara dags att se över sin träningsklädsel inför våren. Anna Een-Nilsson är Senior designer på Stadium och ser två olika huvudspår för vilka kläder vi ska svettas i den här våren. Bland de mer högteknologiska kläderna för tyngre, mer krävande träning tror hon på en fortsatt utveckling.
– Ja, de tekniska och högfunktionella materialen kommer skruvas till ytterligare. Kläderna ska klara den höga påfrestning som kommer av tuff träning som till exempel löpning. Det gör att vi eftersträvat flexibilitet och rörlighet och använt mycket mesh-detaljer och laserskurna andningshål, säger Anna.

Diskreta färger och mönster
När det gäller färger och mönster på high-tech-kläderna så kommer det vara mer återhållet och nedtonat.

– Vi ser för all del en hel del glittriga och blanka ytor på vårens kläder, men mönster och färgkombinationer kommer vara mycket mer diskreta än de har varit de senaste åren. När det gäller det grafiska kommer vi se mer enfärgat, inte så många all-over-prints som tidigare.
– Vi har använt mycket mörkblått för både herr och, kanske lite oväntat, dam, vilket känns sofistikerat och elegant. På herrsidan har vi arbetat mycket med gråskalor i allt från reflexer till kamouflagemönstrade byxor, säger Anna.

Bland mer traditionella träningskläder ser Anna att vi går mot ljusare färger och lättare material.
– Vi kommer se en fortsättning på athleisure-trenden, säger hon, men allt kommer bli ännu mjukare. För damer kommer vi ta mycket inspiration från yoga och färgskalan kommer gå i pastellfärger. Även grafiska tryck, i de fall de kommer användas, kommer vara lite nedtonade. För herr handlar det även här om matta gråskalor, med mycket svarta detaljer. När det gäller material kommer vi eftersträva lätthet och i hög utsträckning kommer vi fokusera på funktionsmaterial och olika bomull/polyester-blandningar.