Just nu 25% på utvalda skor Shoppa

Vårens sneakerstrender

Vi närmar oss högsäsong för alla som älskar sneakers. Nedtonat, sportigt och stilrent är några av ledorden för vårens hetaste sneakerstrender.

Sneakers är en vårfavorit som varje år byter skepnad – vissa trender kommer och går medan andra är återkommande. Stadiums designer Maria Nygårdh spår denna vårens hetaste sneakerstrender.

Nedtonad färgskala
Svart, vitt och grått är färger som tilltalar allra mest i vår – både för dam som herr.

– Många väljer ett par sneakers i gråskala då man vill att det ska passa till alla färger man kan tänkas ha på kläder och accessoarer i övrigt, säger Maria.

Vill man pigga upp med lite färg så ser marinblått ut att bli en stark trend för herr, medan för dam ser coral och ljusrosa ut att bli de populäraste färgerna efter de gråa tonerna. Den vita sneakern fortsätter dessutom (inte helt oväntat) att hålla sin starka ställning även denna vår, även om den i år får tuff konkurrens av den helsvarta sneakern - där både sulan och ovandelen är svart.
– Totalt sätt så ser vi en nedtonad färgskala i svart, grått och vitt som starka färger för våren. När det gäller mönster på vårens sneakers så är det snarare avsaknaden av det som sticker ut som en stark trend än tvärtom.

Sportigare material
Vad det gäller material finns det olika element som sticker ut i vår. Stickade ovandelar, olika typer av mesher samt sportigväxer sig allt starkare på materialsidan. Även lättare sulor fortsätter att vara en het trend.

– Vi ser en stark trend i sportigare sneakers, framförallt när det kommer till siluetten på sulan. En sneakers som är skön att gå i och som gärna har en inläggssula i foam för ökad comfort, men som samtidigt har en stilren look för att passa i vardagen, säger Maria.

Less is more
Till våren så ser vi att det är stilrena sneakers som kommer efterfrågas framför de detaljrika. Kort och gott, i vår är det less is more som gäller.

– En clean, svart eller vit sneaker är enkel att kombinera med flera olika typer av outfits och kan användas vid olika typer av tillfällen och aktiviteter.