Passa på! 20% rabatt på ryggsäckar och väskor Shoppa

Välj rätt flytväst

Äntligen är semestern i full gång – solen strålar och vattnet glittrar. Ut och njut av sommar, bad och båtliv. Men du, var försiktig olyckan kan lätt vara framme. Att investera i en bra flytväst är en billig livförsäkring, oavsett hur bra eller dålig du är på att simma. Vi hjälper dig att välja rätt.

Visste du att 90 procent av alla som drunknar saknar flytväst? Bär därför alltid flytväst till sjöss även om du är en god simmare. Det finns många modeller att välja mellan beroende på hur och när du vill använda den. Men kom ihåg, det allra viktigaste är att flytvästen sitter bra och tight mot kroppen – oavsett modell. Så se till att dra upp och åt flytvästens alla spännen, dragkedjor och snören.


3 västar för tre olika tillfällen

Räddningsväst för barn och vuxna

En räddningsväst med hög nackkrage och extra mycket flytkraft framtill gör att man vänds med ansiktet uppåt när man ramlar i vattnet. Räddningsvästar bör bäras av alla som inte kan simma och barn under 30 kg. Helly Hansen Junior Safe är av CE-standard och har dubbla grenband, väl synliga reflexer, visselpipa, samt dragkedja och spänne i midjan för att sitta riktigt bra. Passar barn som väger mellan 10-25 kg. Helly Hansen Junior Safe, 499 kr (ord. pris 799 kr). Räddningsväst unisex för vuxna: Helly Hansen, Navigare Scan, 399 kr (ord.pris 699 kr)

Flytväst för vattensport

För den som ägnar sig åt vattensporter som vattenskidor eller jetski är en flytväst av yttersta vikt då det är lätt att man ramlar illa eller slår i huvudet. Obriens flytväst är av traditionell modell men erbjuder bra rörelsefrihet för armarna och har ett yttermaterial av neopren för extra bekväm passform. W Traditional Vest, 699 kr.

Perfekt för kanotisten

Helly Hansens väst Comfort Compact 50 är extra smal i modellen och anpassad för den som behöver maximal rörelsefrihet och till exempel ska ge sig ut och paddla kajak. Helly Hansen, Comfort Compact 50, 599 kr.

Bra att tänka på

– Välj en väst som sitter bra och tajt mot kroppen. En flytväst som är för stor eller för liten är värdelös.

– Om västen är till ett mindre barn se till att den har grenband.

– Välj en väst som är väl synlig i mörker och som har gott om reflexer.

– Välj gärna en flytväst med visselpipa.

– Din flytväst ska alltid vara ditt yttersta plagg.

– Ta det lugnt på sjön.