Cykelrea! Fynda bland mängder av cyklar, kläder och tillbehör.

Cykelrea! Fynda bland mängder av cyklar, kläder och tillbehör.

Shoppa

Så får du tid att träna när du är tillbaka i vardagen

Även om många av oss tycker om att träna under semestern, är det ibland svårt att finna tiden när jobbet sätter igång igen. Här följer några tips som hjälper dig hålla igång!

”Jag är för trött när jag kommer hem”
Soffan lockar många av oss när vi kommer hem från jobbet...


Lösning 1: Drick ett stort glas kallt vatten, ta ett par djupa andetag och sätt på din favoritserie på tv:n och träna i soffan då? Kör situps i soffan eller dips från soffkanten (Sätt händerna på soffans kant med ryggen mot soffan, ha dina fötter i golvet och rumpan nära soffan. Häv dig upp och ner med armarna. Ju längre bort från soffan du har fötterna desto jobbigare blir det.)

Lösning 2: Är du i stället morgonpigg kan träning innan arbetsdagen börjar vara att föredra. Kanske har du ett gym eller joggingstråk intill din arbetsplats? Eller kör lunchträning. Ett annat tips är att dra iväg direkt efter jobbet utan att mellanlanda hemma.


”Jag har alltid fullt upp”
Spenderar du en timme om dagen framför din smartphone eller tv? Känner du att jobb, hämtning på dagis eller studier tar upp all din tid?


Lösning 1: Fundera över hur du disponerar din tid, och se till prioritera träningen precis som du planerar in ett viktigt möte – se träningen som ett viktigt möte med dig själv. Se över om du kan ändra om i ditt veckoschema för att hinna med ett eller ett par pass i veckan.

Lösning 2: Får du verkligen inte till en förändring i ditt veckoschema (försök en gång till!) kan du kanske kombinera vardagssaker med träning? Det här med att ta trappan i stället för hissen är en liten skillnad i din rutin som gör stor skillnad på sikt. Kan du springa eller cykla till och från jobbet/skolan/mataffären? Gör tåhävningar när du lagar mat eller borstar tänderna och kör plankan varvat med armhävningar när du läser igenom dokument inför jobbmötet eller läser på inför tentan. Och. Så. Vidare.


”Jag finner ingen motivation”
Att hitta en träningsform som du tycker är rolig och utvecklande är A och O. Men de dagar träningen känns extra motig bör du ha en plan B som gör att du tar dig i kragen.


Lösning 1: Sätt upp realistiska mål och skriv ner dem på ett papper. Att ha en morot är viktigt och hjälper dig att fortsätta kämpa. Kör på! Träningen blir till slut en rutin och naturlig del av din vardag.

Lösning 2: Ibland kan vardagssaker som vika tvätt och dammsuga (och allt annat som också behöver göras) hänga över en som ett mörkt, ilsket moln. Tänk så här: träna i dag och vik tvätt i morgon. Allt behöver inte göras på samma dag.

För att spinna vidare på lösning 1 – målsättning. Bestäm dig för något du unnar dig när du väl når ditt mål. Kanske tränar du tillsammans med kompisar som även de har egna mål? Peppa varandra att nå era mål och när alla har gjort det äter ni en fin middag tillsammans eller gör något annat ni tycker om.


Kom ihåg det allra viktigaste: du tränar för din egen skull, för att må bra och ha roligt!