På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

Hitta inspirationen till att börja springa

Drar du dig för att ge dig ut i löpspåret? Vi hjälper dig få igång motivationen med hjälp av enkla medel som gör löpningen roligare.

Anpassa efter dig själv

Hitta din personliga touch. Tycker du att det är tråkigt att springa i samma tempo? Spring i intervaller! Har du svårt att motivera dig när du springer ensam? Gör en aktivitet av det och ta med dig bästa kompisen ut i löpspåret. Blir du uttråkad av tystnaden eller störd av musik - låt poddarna göra dig sällskap. Kort och gott - sätt din egen rutin, bara fantasin sätter gränser.

Sätt upp konkreta mål

Att springa för att man tycker det är kul är såklart det mest önskvärda men innan man tagit sig dit kan det vara bra att sätta upp konkreta mål för att orka fortsätta. Det mest effektiva är att boka in dig på ett lopp! Det ger dig en konkret målbild och ett fast datum att förhålla dig till de gånger du känner att hellre stanna hemma i soffan.

Spring i vackra miljöer

Löpband eller några varv runt kvarteren i all ära – men löpning i oprövade, spännande miljöer förhöjer upplevelsen. Att springa på varierat underlag med vackra vyer kommer garanterat stimulera såväl kropp som sinne. För den äventyrlige är skogen alltid ett säkert kort då växlande terräng och oanade upptäckter adderar något mer till löppasset.
Motivera dig själv med teknikprylar

Roliga träningsappar och pulsklockor förhöjer träningen och ger dig vägledning genom löppasset. För den som lätt blir uttråkad av planlöst springande är bärbar teknik en hjälpande hand från start till mål.

Klä dig rätt!

Det är viktigt med rätt löparkläder när du springer då mindre bra utrustning kan ta udden från den redan omotiverade löparen. Förutom löpkläder från topp till tå så är skor och huvudbonad någonting att skänka en extra tanke. Skavsår eller ömmande, kalla öron kan förstöra även den bästa löpupplevelsen. Likaså ska man ta väder och vind i beaktning när man väljer kläder. En löprunda blir roligare med kläder som effektivt håller borta fukt, vind och kyla.
Tala om för dig själv varför du springer

Att löpträning har massvis av goda hälsoeffekter såsom att det förbättrar hjärnans kognitiva förmåga, håller stresshormonerna i schack, får dig att sova bättre och stärker immunförsvaret. Detta vet de flesta - men försök att definiera för dig själv varför det är viktigt att fortsätta springa. Vill du sova bättre? Blir du lätt förkyld? Identifiera problemet du vill lösa och du kan ständigt återkomma till ditt varför varje gång du vill ge upp.

Här hittar du allt inom
löpning på Stadium