På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

Allt om fotbolls-EM 2016: Del 2

Den 10 juni börjar fotbolls-EM i Frankrike och exakt en månad senare spelas finalen. Vilka är hoten mot Zlatan? Här listar vi alla grupper och siar om resultat.
GRUPP A: ALBANIEN, FRANKRIKE, RUMÄNIEN, SCHWEIZ

GENOMBROTTET:
Paul Pogba är en ojämn, men ofta fullständigt briljant, kombination av teknik och fysik. Kommer han rätt in i turneringen kan han bära Frankrike långt.

PROFILEN:
Granit Xhaka är inte mer än 23, men Schweiz och Mönchenglad-bachs mittfältsdynamo spelar med en hög grad av mognad och spelintelligens.

SÅ SLUTAR GRUPPEN:
Frankrike bör ta sig vidare från en enkel grupp. Schweiz är lika självklar andrahandsfavorit, men kan möjligen utmanas av Rumänien.

Granit Xhaka
Granit Xhaka

***

GRUPP B: ENGLAND, RYSSLAND, SLOVAKIEN, WALES


GENOMBROTTET: Tottenhams nittonåring Dele Alli är den största talangen England fått fram på den här sidan Wayne Rooney. En dynamisk mittfältare som kan bli hur bra som helst.

PROFILEN: Ashley Williams är en av Premier Leagues försvarsklippor: urstark, snabb och bra på huvudet. Han kommer bli oerhört viktig om Wales ska kunna utmana om slutspelsplatser.

SÅ SLUTAR GRUPPEN: Oviss och på papperet ganska jämn grupp, även om England och Ryssland får förhandstipsen. Kraftig skrällvarning utfärdas för mittfältsstarka Wales.

Ashley Williams
Ashley Williams

***

GRUPP C: TYSKLAND, NORDIRLAND, POLEN, UKRAINA

GENOMBROTTET:
22-årige Matthias Ginter är inte ordinarie i tyska A-landslaget än, men det är bara en tidsfråga. Spelsinnet, positionssäkerheten och det resoluta närkampsspelet har han.

PROFILEN:
Zlatan kan vara med i diskussionen, men polske Robert Lewandowski är kanske Europas bästa centerforward. Hypereffektiv, mångsidig och effektiv i straffområdet.

SÅ SLUTAR GRUPPEN:
Med sitt flödande snabba och hårt drillade grundspel är givetvis Tyskland storfavorit att vinna gruppen. Bakom ser Polen mest komplett ut.

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski

***

GRUPP D: KROATIEN, TJECKIEN, SPANIEN, TURKIET

GENOMBROTTET:
Bara en turkisk landslagsman spelade alla matcher i kvalspelet. Inte Turan, Inte Altintop, inte Yilmaz. Utan 20-årige högerbacken och jättetalangen Ozan Tufan.

PROFILEN:
Få fotbollsspelare rör sig vackrare än David Silva. Ingen flyter fram lika mjukt som den lille spanske eleganten.

SÅ SLUTAR GRUPPEN:
Stentuff grupp. Spanien är en noslängd före övriga i favoritracet, men bakom kan det sluta precis hur som helst. Även om kroaternas offensiv bör fälla avgörandet.

David Silva
David Silva

***


GRUPP E: BELGIEN, SVERIGE, ITALIEN, IRLAND

GENOMBROTTET:
Näst bästa svensk i landslaget på sistone har varit Emil Forsberg. Efter en stark säsong i tyska andraligan – blir EM en språngbräda mot ännu högre höjder?

PROFILEN:
Gianluigi Buffon. Den italienska målvaktsveteranen har hunnit bli 38 år, men är fortfarande positionssäker som få och gör ytterst sällan misstag.

SÅ SLUTAR GRUPPEN:
Utan svenska glasögon – Italien och Belgien bör ta de två förstaplatserna. Sverige och Irland får hoppas på att bli en av de fyra bästa treorna.
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon

***


GRUPP F: ÖSTERRIKE, PORTUGAL, ISLAND, UNGERN

GENOMBROTTET:
Sverige vann U-21-EM förra året, men turneringens enskilt bäste spelare var nog ändå portugisiske spelskicklige defensive mittfältare William Carvalho.

PROFILEN:
Österrikes David Alaba är förmodligen en av de mer välbalanserade tvåvägsspelarna i världsfotbollen just nu.

SÅ SLUTAR GRUPPEN:
Portugal brukar kunna lyfta sig i mästerskap och har tveklöst bästa truppen, men frågan är om inte det kompletta Österrike kan utmana om gruppsegern.
David Alaba
David Alaba


Peppa inför EM med Stadiums supporter-kollektion. Kika här!

Lästips: Fotbolls-EM del 1 – Praktiskt att veta