Part of Stadium Group
Just nu: 3 för 2 på alla badkläder online. Just nu: 3 för 2 på alla badkläder online.Shoppa

4 surfstilar att testa i sommar

Sugen på att testa surfing i sommar? Eller är du redan inbiten surfare och vill prova en ny surfstil? Här är 4 surfstilar att roa dig med i sommar!

Vågsurfing
Vågsurfing
Vågsurfing är den klassiska formen av surfing och det man först associerar med ordet. Man tror att vågsurfing är en av världens äldsta sporter då man förr i tiden använde brädor för att ta sig närmare fisken som man ville fånga. Europa har några av världens bästa surfingställen, även Hawaii är populärt. Sverige kan också bjuda på höga vågor, Torö Stenstrand i Nynäshamn utanför Stockholm är Sveriges mecka för vågsurfare.


Tänk på att vara försiktig ute på vattnet så du inte krockar. Alla surfarna siktar in sig på de bästa vågorna, se till att samsas om dem! Vågsurfing ger inte bara en otrolig frihetskänsla, du tränar både uthållighet och kondition.

Vindsurfing
Vindsurfing
Vindsurfing är det bästa av två världar: segling och surfing. Man måste fånga upp vinden och simultant kunna manövrera brädan med den rörliga masten. Du tar dig framåt likt segling, det vill säga kryssar för att ta dig framåt (ta höjd) i motvind. Du länsar för att ta dig framåt rakt med vinden, du slörar för att ta dig framåt på snabbaste vis då vinden kommer snett bakifrån och fyller seglet likt en säck.


Sporten ger dig adrenalinkickar och en otrolig frihetskänsla. En härlig träningsform som tränar upp din balans och styrka i hela kroppen, samtidigt som du blir ett med vinden och havet.

Kitesurfing
Kitesurfing
Kitesurfing passar dig som älskar utmaningar! Sporten kan beskrivas som en blandning av wakeboard och segling. Med hjälp av vinden kan du göra trick och hoppa högt över vågorna med surfbrädan, som drivs med hjälp av en kraftdrake i luften.


Det är en otrolig kraft bakom seglet och du kan komma upp i mycket höga hastigheter. Världsrekordet ligger på 50 knop, vilket är snabbare än 80 km/h. Således är det förståeligt att sporten kräver både styrka och uthållighet. Om du får abstinens från denna sommarsport kan du vara lugn, man kan nämligen kitesurfa på både snö och is under vinterhalvåret.

Standup paddleboarding (SUP)
Standup paddleboarding
Vill du ha härliga naturupplevelser och samtidigt motionera? Då är standup paddleboarding (SUP) något för dig. Du stärker kroppen, övar upp balansen och förbättrar din flexibilitet. Standup paddleboarding går ut på att paddla sig framåt medan man står på en stabil surfbräda på vattnet. Sporten är något för alla – den kan utövas på sjöar, floder, hav och vågor. Denna meditativa surfstil får dig inte bara att slappna av, utan även att upptäcka nya platser. Det perfekta sättet att spendera soliga sommardagar på.


Stadiums sortiment av badkläder och våtdräkter hittar du här.