På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

4 surfstilar värda att testa

Sugen på att lära dig bemästra vågorna i sommar? Eller är du redan en hängiven surfare och vill testa något nytt? Vi listar 4 surfstilar som gör din sommarträning roligare!

Vågsurfing

Vågsurfing är den mest traditionella formen av surfing och det man först associerar med ordet. Man tror att vågsurfing är en av världens äldsta sporter då man förr i tiden använde brädor för att ta sig närmare fisken man ville fånga. Europa har några av världens bästa surfingställen, även Hawaii är populärt. Sverige kan också bjuda på höga vågor, Torö Stenstrand i Nynäshamn utanför Stockholm är Sveriges mecka för vågsurfare.

Var försiktigt ute på vattnet, alla surfare siktar in sig på de bästa vågorna och det finns en viss risk att krocka, så samsas där ute. Genom vågsurfing tränar du både uthållighet och kondition samtidigt som det ger dig en otrolig frihetskänsla!

Vindsurfing

Vindsurfing är det bästa av två världar: segling och surfing. Som nybörjare är det första man lär sig grunderna i segling och hur man styr brädan med hjälp av seglet. Det betyder att du också lär dig segla samtidigt. Vindsurfing är också grym balansträning och bygger upp din styrka i hela kroppen.

Sporten ger dig adrenalinkickar och en otrolig frihetskänsla. En härlig träningsform som tränar upp din balans och styrka i hela kroppen, samtidigt som du blir ett med vinden och havet.

Kitesurfing

Kitesurfing passar dig som älskar utmaningar! Sporten kan beskrivas som en blandning av wakeboard och segling. Med hjälp av vinden kan du göra trick och hoppa högt över vågorna med surfbrädan, som drivs med hjälp av en kraftdrake i luften.

Det är en otrolig kraft bakom seglet och du kan komma upp i mycket höga hastigheter. Världsrekordet ligger på 50 knop, vilket är snabbare än 80 km/h. Således är det förståeligt att sporten kräver både styrka och uthållighet. Om du får abstinens från denna sommarsport kan du vara lugn, man kan nämligen kitesurfa på både snö och is under vinterhalvåret.

Standup paddleboarding (SUP)

Vill du ha härliga naturupplevelser och samtidigt motionera? Då är standup paddleboarding (SUP) något för dig. Du stärker kroppen, övar upp balansen och förbättrar din flexibilitet. Standup paddleboarding går ut på att paddla sig framåt medan man står på en stabil surfbräda på vattnet. Sporten är något för alla – den kan utövas på sjöar, floder, hav och vågor. Denna meditativa surfstil får dig inte bara att slappna av, utan även att upptäcka nya platser. Det perfekta sättet att spendera soliga sommardagar på.

Kolla in vårt surfsortiment här