På stadium har vi alltid fri hemleverans på ordrar över 299:-* Läs mer

UV-plagg som skyddar barnen i solen

Skydda barnen från starka solstrålar i sommar. Solskyddsplagg är en bra investering till både stora och små barn. Bild: Molo SS19

Sommar, sol och bad är livet, speciellt för den som är liten. Men att vara ute i solen kan vara jobbigt, och att få barnen att smörja in kroppen från topp till tå med solskydd är inte alltid det lättaste. Att klä dem i UV-kläder kan därför vara ett bra komplement då de skyddar mot starka solstrålar. UV-kläder är anpassade att ha på sig både på vatten och på land, men man bör låta kläderna torka efter att man har badat.

På Stadium hittar du ett brett utbud av UV-kläder anpassade för barn i olika storlekar och åldrar, från storlek 74-140 med solskyddsfaktor 40+ eller 50+. Välj bland färgglada dräkter med kort eller lång ärm och tvådelade solskyddsplagg i form av byxa och tröja. Spana in ett axplock av solskyddsplagg för barnen nedan.



Utvalda solskyddsplagg

Surf´s up

Danska Molo blev snabbt en succé när märket lanserades 2003 med viljan att göra färgsprakande mode för barn 0-16 år. Och visst har de lyckats, det är denna lekfullt mönstrade UV-dräkt ett bevis på. Dräkten motsvarar solskyddsfaktor 40+ och är gjord i elastisktt material och har en lång dragkedja för att vara enkel att ta av och på, även när den är blöt. J Uv Neka Swimsuit, Molo, 399 kr.


Korall, turkos och solgult

Klä barnen i sommarens egen palett med turkos, korall, rosa och soligt gult. Denna dräkt från Reima är gjord i elastiskt och snabbtorkande material och motsvarar UV-skydd 50+. Dräkten är även försedd med en lång och halvautomatisk dragkedja framtill för att vara enkel att få på och för att förhindra oavsiktlig öppning. K Odessa Suit, Reima, 349 kr.

UV-dräkt med lång ärm

Elastisk solskyddsdräkt från Warp med lång ärm för dig som vill skydda dig lite extra. Även denna är utrustad med dragkedja för enkel på- och avklädning. Finns även i blått. K Sunsuit, Warp, 199 kr.



Tvådelat UV-set

Tvådelat solskyddsset från Color Kids i lekfullt mönster. Tillverkad i material som torkar snabbt och ger bra skydd i solen. Tröjan fungerar även utmärkt att använda på lekplatsen eller utflykten. Finns också i rosa. K Edy Set, Color Kids, 249 kr.

Glöm inte solhatten

Vistas du länge ute i solen är en solhatt att föredra för att skydda ansiktet och huvudet. Reima har solkepsar som skyddar extra bak i nacken där det är lätt att bränna sig. K Uv Turtle Sunhat, Reima, 199 kr. Se hela vårt utbud av kepsar.

Och du, smörj in dig!

Även om du har bra solkläder är det bra att smörja in ansikte, nacke, armar och ben med en solkräm. Evys vattenfasta solskyddsmousse sitter där den ska även efter ett bad. Formulan är hypoallergen, motverkar soleksem och stärker hudens egen skyddsbarriär, vilket ger ett effektivt skydd även mot klor- och havsvatten samt torr luft. Idealisk för tunn och känslig barnhud då den har högsta möjliga UVA-skydd och är fri från konserveringsmedel, alkohol, parfym och nanopartiklar. Evy Kids SPF 50, 239 kr.