Just nu! 25% på friluftskläder & utrustning Shoppa

Snygga regnkläder för ruskigt sommarväder

Med förra årets torka i minnet önskar vi faktiskt lite regn i sommar. Med rätt regnkläder står du redo även för blötare dagar. Vi listar 7 vattentäta favoriter.

Det svenska sommarvädret bjuder inte bara på höga temperaturer och solsken ­– utan också en regnskur här och där. Gör dig redo för sommarregnet med regnkläder som håller dig torr i ur och skur. Välj kläder efter smak och användningsområde. Se också till att hålla fötterna varma och torra ­– byt ut sandalerna mot ett par gummistövlar under de allra regnigaste dagarna.7 vattentäta favoriter

Poncho som tar liten plats

Snygg regnponcho i svart med 3000 mm vattenpelare. Perfekt att ha med sig i väskan då den enkelt går att packa ihop i egen ficka som sitter på baksidan. Reflexdetaljer gör att du syns i mörkret, huvan går att dra åt så inte vatten tränger ner i nacken och smarta snoddar håller ponchon på plats när man cyklar. U Poncho, Everest, 199 kr.

Sofistikerad i rosa

Med dragkedja och sin sofistikerade färg, dusty pink, blir denna annars ganska klassiska modell lite mer dressad och passar därmed perfekt att använda till och från jobbet. W Daisy Jacket, Didriksons, 599 kr (ord.pris 799 kr).

För svamputflykten eller cykelturen

Smidigt och lätt regnställ med 3000 mm vattenpelare som håller dig torr både i svampskogen och under cykelturen. Reflexer på huva och ben gör dig synlig för andra trafikanter. Även detta set har smart förvaringslösning då det går att packa ner i jackans sidoficka. Regnstället från Tretorn får även ett extra plus i kanten för att det är impregnerat utan miljöfarliga flourkarboner. Packable Rainset, Tretorn, 899 kr.

Retroklassiker

För den som letar en riktig retroklassiker är ett tips att spana in Tretorns regnrock i solgult med vita knappar och snören. Enkel och stilren håller den måttet år efter år. Wings Rainjacket, Tretorn, 799 kr.

Trendig i kamouflage

I denna kamouflagemönstrade regnkappa går du garanterad under radarn i skogen men inte i stan. Snygg, enkel och prisvärd – kan det bli bättre? U Rain Coat, Medlemspris 399 kr (ord.pris 499 kr).

Bekväm allroundsko

En gummistövel med kort skaft passar utmärkt för den som bor i stan eller ofta rör sig i skog och mark. Everest erbjuder här en snygg och vattentät allroundsko med bra grepp. M Low Rubber Boot, Everest, 299 kr.

Överlägsen passform

Att hitta ett par höga stövlar som sitter bra runt vaden kan vara svårt, både för den med större vader som för den med mindre. Denna gummistövel i högre modell från Everest har dock ett elastiskt parti på vaden som gör att den passar för de allra flesta. Den har även en formad innersula för extra komfort. Finns i både trendigt svart och pasellig rosa. High Rubber Boot, Everest, 399 kr.