adidas presenterar matchbollen för VM 2023

Med blickar mot sommarens stora mästerskap släpper adidas den officiella matchbollen för VM 2023. Bollen som fått namnet OCEAUNZ har inspirerats av naturen i värdnationerna Australien och Nya Zeeland.

Det kändes inte länge sedan England vann ett historiskt EM-guld på hemmaplan i fjol, men redan nu börjar vi ladda upp inför nästa stora mästerskap. Till sommaren kommer VM 2023 att spelas i Australien och Nya Zeeland där lag som USA, Sverige, Tyskland och England kommer att göra upp om guldet.adidas påbörjar uppladdningen redan nu genom att lansera den officiella VM-bollen som fått namnet OCEAUNZ. Bollen har inspirerats av det australiska landskapet – med fokus på världshavet Indiska Oceanen som förbinder Australien och Nya Zeeland.Inför lanseringen har bollen flyttats runt och fotograferats vid ikoniska platser som Bondi Beach, Blue Mountains och Operahuset i Sydney. Två av spelarna som visar upp den nya VM-bollen är USA:s senaste stjärnskott Catarina Macario och Australiens 19-åriga forwardstalang Mary Fowler som flyttade till Manchester City i höstas.

OCEAUNZ har en skimrande vit basfärg (likt pärlor) och är dekorerad med blått och grönt. Precis som den officiella bollen från VM i Qatar 2022 har även OCEAUNZ en teknologi som ger snabb data vid svåra VAR-domslut. Dessutom har bollen en halvautomatiserad offsideteknik som användes i flitigt VM.

Några andra teknologier är CTR-kärnan som ska ge en optimal precision och tillåta bollen att färdas stabilt i luften. En annan innovation är bollens ”Speedshell” (ytan på bollen) som förbättrar aerodynamiken och skruvade skott.

Den officiella matchbollen för VM 2023 finns snart att köpa på Stadium!