5 träningsappar som hjälper dig hålla igång i corona-tider

Oavsett om ditt gym har valt att stänga helt, införa begränsningar eller hålla öppet precis som vanligt är det många som undviker att besöka träningsanläggningar av oro för att utsätta sig själv eller andra för en risk. Då är det tacksamt att det finns alternativa träningsmöjligheter och med vårens framfart blir det allt härligare att träna utomhus för dem som vill och har möjlighet till det. Här är fem tips på appar som gör det både lättare och roligare att träna i dessa oroliga tider.

1. FMTK – Försvarsmaktens träningsklubb

Försvarsmakten har flera hundra års erfarenhet av att bygga upp starka och uthålliga soldater och i denna app delar de med sig av sin kunskap. Det finns fler än 450 olika övningar som till stor del kan utföras både inne och utomhus och helt utan krav på redskap. Dagens pass presenteras när du startar appen, men du kan även leta fram egna pass genom att sortera på svårighetsgrad, muskelgrupp och träningstyp samt tidsåtgång. Utmana vänner och följ program som sträcker sig över längre tid. Gratis. Går att ladda ner till både iOS och Android.

2. Utegymsappen
Utegymmen har ökat enormt mycket i popularitet de senaste tio åren, men många av dem kan tillsynes vara lite begränsade och det kan krävas en del påhittighet för att lyckas träna alla muskelgrupper. Utegymsappen listar alla Sveriges utegym i trä och erbjuder fler än 200 videodemonstrerade övningar för alla träningsnivåer. Det finns även ett antal kompletta träningspass och pass att utföra tillsammans med en träningspartner. 50 kr engångsavgift. Finns att ladda ner till både iOS och Android.

3. Utegym
En enkel app med målet att lista alla utegym i Sverige. Om du skulle känna till något som inte finns med på kartan kan du enkelt själv lägga till det. Man kan recensera gym och även skicka gym till vänner – en app där man hjälps åt helt enkelt! Här erbjuds inga träningsprogram, men appen är gratis och gör det enkelt för dig att hitta en bra plats för ditt eget utomhuspass. Gratis. Endast för iOS.

4. Freeletics

En snygg och proffsig app på engelska som erbjuder mängder av olika övningar med tydliga videoinstruktioner. Du kan söka på exempelvis svårighetsgrad och om det krävs redskap eller inte. Gratisversionen är relativt begränsad men fullt tillräcklig för att hålla igång hela kroppen. Om du betalar runt femtio kronor i månaden kan du ställa in personliga träningsprogram och få hjälp från appens coach. Delvis gratis. Finns att ladda ner till både iOS och Android.

5. Seconds – HIIT och intervalltimer
För dig som föredrar att springa eller göra intervallträning är Seconds en perfekt app. Den har förinställda tidsintervaller som hjälper dig att hålla koll på när du ska springa fort, varva ner, springa fort igen och så vidare. Den innehåller även Tabata-timer som tydligt visar och säger åt dig när du ska växla mellan övningar och vila. Gratisversionen är något begränsad i hur mycket och länge du får tillgång till dina timers. Delvis gratis. Finns att ladda ner till både iOS och Android.