Cykelrea! Fynda bland mängder av cyklar, kläder och tillbehör.

Cykelrea! Fynda bland mängder av cyklar, kläder och tillbehör.

Shoppa

Träning för hela familjen

Inkludera barnen i träningen! Perfekt för de som vill eller behöver vara tidseffektiva i vardagen. Här är 5 tips på rolig och allsidig träning för hela familjen.
Att träna tillsammans med barnen bidrar ofta till att de tar till sig en mer aktiv livsstil. Se på träningen som en lek där du och dina barn tillbringar härlig tid tillsammans. Det finns en rad aktiviteter att välja mellan, oavsett om du tränar hemma eller på anläggning.

1. Snöra på dig skorna och låt barnen hänga med ut på joggingturen. Väljer du ett lugnare tempo kan barnen jogga jämte dig, alternativt cykla om du vill springa lite snabbare. Eller kör korta intervallsträckor med barnen, lägg upp det som en roligt sprintertävling – kom ihåg att låta barnen vinna ibland. Om barnen är för små för att springa eller cykla är joggingvagn ett bra alternativ, och är definitivt uppskattat av barnen eftersom de ofta gillar att åka fort. Du inkluderar dessutom styrka i löppasset, speciellt om du springer i backiga områden.

2. Många träningsanläggningar erbjuder familjeträning. Det kan till exempel vara gympa, dans eller yogapass – ett perfekt tillfälle att träna tillsammans med barnen!

3. Besök badhuset eller badstranden. Simning är skonsam träning och toppen för både kondition och rörlighet. Utöver det ger träningsformen utrymme för lekfullhet. Välj med fördel ett badhus eller badstrand med rutschkana för att avrunda badandet med många skratt.

4. Lekparken är en utmärkt plats för sport och rörelse. Låt barnen gunga och klättra bäst de vill medan du passar på att träna. Använd bänkar, stegar eller avsatser som träningsredskap. Du kan också jogga runt parken där barnen leker – med tydlig uppsikt.

5. Underskatta inte hemmaträning. Inkludera barnen genom att låta dem coacha, heja på och räkna antal repetitioner. Ett annat tips är att använda barnen som vikter. Lyft upp och ner, snurra runt eller vad ni än önskar. Det garanterar en rolig stund och bra ansträngning för musklerna.