Just nu! 20% rabatt på golf

Erbjudandet gäller på stadium.se t.o.m. den 24/6 2021. Erbjudandet gäller på ordinariepriser, dock ej på elektronik eller produkter som levereras direkt från våra samarbetspartners. Erbjudandet gäller ej i kombination med andra rabatter/erbjudanden, vid köp av föreningsprodukter, på Stadium Outlet eller stadiumoutlet.se. Rabatten dras av i kassan.

Giltigt t.o.m. 2021-06-24

Just nu! 20% rabatt på golf Villkor

Bli starkare i rygg och mage

Bålen är kroppens kärna för balans, styrka och rörelse. Här följer tre träningstips som stärker upp rygg och mage.

Träna hemma
Plankan, armhävningar och höftlyft är några grundläggande övningar för stark bål. Dessa övningar går utmärkt att köra hemma. Dessutom kan de både anpassas efter egen nivå och styrka. Plankan kan köras traditionellt med tår eller knän och armbågar i golvet. Du kan även variera med en sidoplanka. Vid armhävningar ska du lägga fokus på teknik snarare än antal utförda repetitioner. Spänn magen och håll upp ryggen för att komma åt de djupa coremusklerna. Höftlyft utförs liggandes med endast skulderblad och fötter i golvet. Här får musklerna kring rygg, mage och rumpa jobba när höften lyfts upp och ned.

På anläggning
Tränar du ute i gymmet är plankan, rygglyft och situps tre bra övningar. Lägg till en viktplatta för extra utmaning. Har du tillgång till gruppträningsutbudet? Boka in ett eller ett par corepass i veckan. Core är specifikt utformad träning för rygg och mage. Här utmanar du styrka men även balans och stabilitet. Träningsformen kräver god teknik och bra hållning genom hela passet för maximal effekt. Gruppträning med ledare är att rekommendera för dig som önskar instruktioner och extra pepp.

I vardagen

Håll ryggen rak och spänn åt kring bålen – varje dag. På så sätt får du in bålträning i vardagen. Tänk också på hållningen och att spänna bålen även i övriga träningssammanhang. Till exempel vid gymträning eller löpning. Ett tips är att i början påminna sig själv ofta om att spänna åt och hålla sig upprätt. Till slut går det på automatik. Perfekt vardagsträning!


Stadiums sortiment av träningskläder hittar du här.