På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

Träning & återhämtning

Hitta balansen genom att lägga rätt fokus mellan träning och återhämtning. Vila är minst lika viktigt som det hårda träningspasset för optimal prestation.


1. Planera in tydliga vilodagar

Ett aktivt liv är kul! Det är därför lätt hänt att man tränar lite för mycket eller stegrar sin träning för fort. För att få en så hälsosam träning som möjligt kan det vara bra med ett planerat träningsprogram som innehåller tydliga vilodagar. Oavsett vilken aktivitet du utför är vila avgörande för att kroppen ska må bra och återhämta sig!


2. Uppvärmning

Du kan faktiskt påverka din möjlighet till återhämtning redan innan du börjat träna. Att värma upp muskler, leder och senor är viktigt för att minska risken för inflammationer och skador. Värm gärna upp lite inomhus innan du ger dig ut och tränar nu på vintern!


3. Prioritera sömn

Att sköta sömnen är avgörande för ett hälsosamt aktivt liv. När du sover utsöndras flera hormoner som är viktiga för kroppens återhämtning. Sömn har även positiva effekter på kroppens immunförsvar. En bra sömnrutin där du lägger dig vid ungefär samma tid varje kväll kan vara nyckeln till god sömn.


4. Kost och vätskebalans

En varierad och regelbunden kost är oerhört viktig för att kroppen ska må bra och återhämta sig efter träning. Kroppen behöver protein för att bygga upp muskler och för att återhämta sig. Det är även väldigt viktigt att hålla en bra vätskebalans. Ifall du dricker för lite vatten kan kroppens återhämtning försämras.


5. Stretcha

På samma sätt som kroppen behöver värmas upp så är den även i behov av nedvarvning. Vid träning drar musklerna ihop sig och blir stelare. Att stretcha gör den spända muskeln mer avslappnad vilket minskar smärttillståndet och ökar rörligheten. Stretching är även bra på längre sikt då den ökade rörligheten kan bidra till bättre utförande i din träningsform.