re:activate

Genom projektet re:activate får uttjänta produkter nytt liv genom de som kanske behöver dem allra mest – för en hållbar och rättvisare värld.

Kasta inte bort sport

Genom Human Bridge och initiativet re:activate i våra butiker vill vi ge nytt liv åt produkter som våra kunder inte längre behöver. Vi tar emot alla sportprodukter och kläder, utslitna som trasiga, och skänker dem till behövande.

Du kan lämna in de sportprodukter du inte längre har användning för i insamlingslådorna som finns i alla Stadiums butiker.

På så sätt kan du ge någon annan möjlighet till ett bättre liv samtidigt som du hjälper till att spara jordens resurser. Allt skickas för återanvändning eller återvinning.

re:activate har samlat in över 150 000 jackor, sneakers och fotbollsskor till behövande i länder som exempelvis Rumänien, Irak, Syrien, Sydafrika och Ukraina.


re:activate i siffror

Verksamhetsår 22-23 har 108 424 kilo textilier samlats in genom våra re.activatestationer i butik tillsammans med Human Bridge.

Om Human Bridge

Human Bridge är en svensk biståndsorganisation med primärt mål att förse sjukvården i utsatta länder med medicinsk utrustning och materiel. Utrustning som förmedlas är i huvudsak begagnad och kommer från vården i Sverige, renoverad eller rekonditionerad av Human Bridge innan leverans. Organisationen stöttar även människor som befinner sig i en humanitär krissituation med bland annat kläder och andra basförnödenheter.

Läs mer om Human Bridge här; Human Bridge | Materialbistånd- för människor och miljö