På stadium har vi alltid fri hemleverans på ordrar över 299:-* Läs mer

Semestertips i Sverige

Är du sugen på att resa i vårt avlånga land? Vi tipsar om ett par härliga aktiviteter och destinationer i Sverige!

Cykelutflykt i Sörmland
Upptäck vackra miljöer och grönskande omgivningar kantade av kuriosa. Vill du övernatta kan du börja med att checka in på höskullen i Strands ombyggda ladugård i Eskilstuna. Sen cyklar du mot Byringe station för att ta en titt på den i dag nedlagda järnvägsstationen som funnits i över 100 år. Sen styr du mot Åkers styckebruk, Mariefred, Stallarholmen, Strängnäs och Vansö. I Vansö kan du vika av mot Härad och Arsenalens militärhistoriska museum för en rundtur bland bomber och granater. Avsluta dagens tur med fika i Arsenalens café eller picknick i det gröna. Om du orkar cykla tillbaka till Eskilstuna igen samma dag har du avverkat hela 10 mil!

Psst! Har du läst boken/sett filmen ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”? Upplev delar av historien på cykelutflykten – Byringe station och Åkers styckebruk.

Vandra i fjällen
Kungsleden är en av Sveriges mest bevandrade (och vackra!) vandringsleder. Svenska Turistföreningen, STF, drog leden i början av 1900-talet mellan Abisko och Hemavan, som är en naturupplevelse utöver det vanliga. Leden passerar fjällhedar, porlande jokkar, fors, stup – och renflockar! Hela leden är drygt 40 mil och vandringen varvas med stockar, stenar, skogsterräng, öppna fjäll och båtturer tvärs över sjöar. Kungsleden är uppdelad i etapper, för olika konditionsnivå och smaker. Den mest alpina och vandrade sträckan är den mellan Abisko och Nikkaluokta.


Forsränning i Bergslagen
För den äventyrssugna är en tur till Sverkestaån öster om Lindesberg ett alternativ. Här erbjuds forsränning med 6-8 personer i varje båt, plus guide. Det bästa? Inga förkunskaper krävs. Minnen för livet garanteras.


Campingsemester
För den som önskar campingliv är Gustavsvik i Örebro att rekommendera. Campingen har blivit utsedd till av Europas bästa och det finns möjlighet att hyra både campingplats och stuga. Området har aktiviteter för alla åldrar och intressen. Missa inte Sveriges nyaste upplevelsebad: Lost City – beläget precis intill campingområdet.