Part of Stadium Group
Just nu: 3 för 2 på alla badkläder online. Just nu: 3 för 2 på alla badkläder online.Shoppa

10 saker att tänka på när du tältar

Ska du på campingsemester eller vildmarksäventyr i sommar? Här följer tio saker att tänka på när du tältar.
1. Satsa på ett tält anpassat för ditt användningsområde. Olika tält skiljer sig åt i material, utformning och funktion, så fundera över dina behov och välj därefter.

2. Se till att det finns gott om utrymme i tältet. Är ni två stycken kan till exempel ett tremannatält vara att rekommendera.

3. En bra tältplats är torr, mjuk och plan. Tänk på att rensa bort stenar och kottar innan du slår upp tältet. De sliter på underlaget och kan dessutom störa nattsömnen mer än du tror.

4. Ta hänsyn till på morgonsolen. Placera tältet i skuggan om du önskar sova ut på morgonen, annars är risken att du väcks tidigt av ljus och värme.

5. Lägg tid på montering. Ofta är det små detaljer eller delar i designen som avgör tältets funktion. Till exempel att klara regn eller vind.

6. Välj rätt sovsäck! Tänk på att olika sovsäckars material och komforttemperatur skiljer sig åt beroende av säsong. Dessutom tillverkas de i olika längd och passform.

7. Önskar du liten packvolym är dunsovsäck att rekommendera. Däremot är dun mer fuktkänsligt än vad exempelvis syntetmaterial är.

8. En sovsäck fungerar likt en termos. Ett tips för extra värme är att krypa ner när du just har ätit eller aktiverat dig. Eller fylla en flaska med varmt vatten och stoppa ner i sovsäcken vid fötterna.

9. Glöm inte att ta med liggunderlag och ficklampa. Låt säga att du inte kommer att ångra dig!

10. Tänk på förvara tältet rätt. Viktigt är att låta det torka ordentligt efter användning för att bevara det vattenavvisande skyddet och undvika mögel.


Stadiums sortiment av tält hittar du här, och sovsäckar och liggunderlag här.