Partner- och sponsorskap

Vätternrundan

Vätternrundan är världens största cykellopp och aktiverar varje år 36 000 cyklister. Cykelveckan i Motala innehåller många olika lopp för att inspirera olika typer av cyklister, från motionärer till elitåkare. Minivättern med Skoj på hoj aktiverar de yngsta – framtidens åkare. Sedan 2016 är Stadium huvudsponsor åt Vätternrundan.


Lidingöloppet

Varje år aktiverar Lidingöloppet 32 000 personer under sina arrangemang. Under juni månad arrangeras Järvaloppet som främst syftar till att få fler barn och ungdomar att aktivera sig och 2019 lockade man 1 000 deltagare. Järvaloppet startades 2015 och har under åren engagerat cirka 6 500 barn och ungdomar.

I september genomförs sedan övriga lopp – Lidingöloppet 30 km, 15 km och Rosa Bandet-loppet 10 km, som är ett samarbete med Cancerfonden. Stadium har varit stolt huvudsponsor till Lidingöloppet sedan 2018.


Midnattsloppet

Midnattsloppet startade första gången 1982 och arrangerades då, liksom nu, på Södermalm i Stockholm. Idén till Midnattsloppet föddes av några Hammarbyare som var ute på en träningsrunda i slutet av 70-talet. Riokarnevalen stod som förebild och idén byggde på att förena idrott och kultur och att låta olika generationer mötas på ett naturligt sätt.

Det som gör Midnattsloppen spännande och unikt är den sena starttiden, aktivitetsplatserna: med samba, musik, ljud och ljus. Deltagare, publik och funktionärer hjälper alla till att skapa den speciella stämning och atmosfär som infinner sig en Midnattsloppskväll. Vi lovar att du inte hittar samma känsla på något annat arrangemang.

Midnattsloppet är ett av Nordens största och populäraste lopp med ca 40 000 anmälda deltagare årligen. Sedan 2008 har Stadium varit en stolt huvudsponsor till Midnattsloppet.Runacademy

Runacademy grundades 2013 på Södermalm i Stockholm och har idag löpargrupper på närmare 100 orter i hela Sverige. Idag erbjuder Runacademy även löpträning online, löpkurser, löparresor med mera. Varje år tränar över 10000 löpare med Runacademy, vars syfte är; ”Genom kunskap, variation, inspiration och gemenskap sprida löparglädje till hela Sverige”. Stadiums samarbete med Runacademy inleddes 2019 och innebär inspiration, aktiviteter och erbjudanden som riktar sig till båda organisationernas medlemmar, kunder och medarbetare.


Naisten Kymppi

Naisten Kymppi är Finlands största löparrangemang för kvinnor. Evenemanget arrangeras i Helsingfors varje år sedan starten 1984 och engagerar finska kvinnor och flickor i alla åldrar. Stadium har varit stolta samarbetspartner sedan 2017.

Naisten Kymppis fokus ligger på hälsa och välbefinnande och man väljer själv om man vill springa, jogga eller promenera de10 kilometrarna i sin egen takt och njuta av den roliga och avslappnade stämningen!

Vasaloppet

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. Allt överskott går tillbaka tills svenskt föreningsliv. Idag lockas nära hundratusen skidåkare, cyklister och löpare året runt. Ung som gammal, motionär såväl som elit.

Stadium har varit med som huvudpartner sedan 2002 och finns bland annat på plats med egen vätskestation och butiker för att förbättra upplevelsen för deltagare. Tillsammans skapar funktionärer, sponsorer, markägare, kommuner, myndigheter och övriga partners ett brett intresse för konditionsidrott och folkhälsa – och ger föreningar bättre förutsättningar att bedriva sin verksamhet.

Varje år lockar Vasaloppet totalt cirka 100 000 deltagare.
Läs mer om loppen

Cykelvasan

Vasaloppets sommarvecka består av sammanlagt elva olika lopp i mountainbike och löpning under två veckohelger i augusti. Loppen äger rum i den nio mil långa Vasaloppsarenan, mellan Sälen och den välkända målportalen i Mora. Cyklingen står på programmet under sommarveckans första helg och den inleds på torsdag och fredag med det korta inbjudningsloppet Cykelvasasprinten vid Lindvallen i Sälen.

På fredagen körs också Cykelvasan Öppet Spår som precis som lördagens huvudlopp Cykelvasan 90 startar vid den klassiska Vasaloppsstarten i Berga by i Sälen. Söndagens kortare lopp Ungdomscykelvasan, Cykelvasan 30 och Cykelvasan 45 startar i Oxberg.Ultravasan

Löpningens lopp genomförs under sommarveckans andra helg, närmare bestämt på lördagen.

De utgörs av två stafetter och tre individuella lopp: Tiomannastafetten Vasastafetten, med sträckor på 4,5–15 km, och fyramannastafetten Vasakvartetten, med sträckor på 19,1–24,2 km, startar bägge i Sälen. Löpningens prestigefyllda lopp Ultravasan 90 startar i Sälen redan klockan 05.00 medan den halva varianten Ultravasan 45 startar i Oxberg. Trailvasan 30 startar i Oxberg och hade premiär 2020.

Varje år lockar Vasaloppet totalt cirka 100 000 deltagare.

Läs mer om loppen


Ramboll Stockholm Halvmarathon

Mitt i Stockholms innerstad springer runt 15 000 löpare från över 80 nationer sin halvmarathon.

21 098 meter en populär distans och en rejäl utmaning, samtidigt är det en sträcka de flesta klarar med rätt träning. Ramboll Stockholm Halvmarathon har en unik bana där vi startar och går i mål i området mellan Slottet, Riksdagshuset och Operan.

Läs mer om eventet här: https://www.stockholmhalvmarathon.se/