Part of Stadium Group
Julklappsdagar – 25% rabatt på allt!* Julklappsdagar – 25% rabatt på hela sortimentet!* Till vilkorenHur allt började.

Stadiums historia börjar redan 1974.

Stadiums historia
Historien om Stadium tog sin början när bröderna Ulf och Bo Eklöf bestämde sig för att bli bäst på sport och sportmode. Uppväxta i föräldrarnas livsmedelsbutik hade de fått känsla för företagande och butiksförsäljning, och sportintresset fanns med redan från barnsben då deras mor guidat dem upp och ner i slalombacken utanför uppväxtorten Norrköping.

I unga år, när storebror Ulf fortfarande pluggade på Handelshögskolan, fick Ulf chansen att ta över sportbutiken Spiralen Sport i Norrköping. Spiralen Sport var en traditionell sportbutik där varorna såldes över disk. Ulf och Bo Eklöf, drivna av en enorm energi och entreprenörsanda, vände upp och ner på allting vad traditionell sporthandel hette. Efter Spiralen Sport i Norrköping vändes blickarna mot Stockholm – och 1987 fick världen beskåda den allra första Stadium-butiken, den på Sergelgatan i Stockholm. Succén visade sig vara ett faktum redan dag ett, och resten är ”historia” som det heter på idrottsspråk.

Sedan Stadium Sergelgatan öppnade i Stockholm har Stadium utvecklats till en av Europas största sportkedjor. Stadium Sergelgatan har fått sällskap av ett tresiffrigt antal sport- och sportmodevaruhus utspridda i Sverige, Finland och Tyskland. Stadium har hela tiden utvecklats och Stadium Team Sales samt koncepten Stadium Outlet, Stadium Ski och Stadium Pulse har tillkommit. Dessutom har Stadium i Stadium Sports Camp Sveriges största, och förmodligen världens roligaste, idrottsläger för barn och ungdomar.

Stadium in i 2000-talet

2000
Den första butiken utanför Sverige öppnades i köpcentret Fisketorvet i Köpenhamn.

2001
Nästa steg blev Finland, med en första butik i Forum i centrala Helsingfors. Finland har nu 26 Stadiumbutiker.

2005
Stadium får en ny delägare, Ikano SA, som ägs av familjen Kamprad. Ikano äger 25% i företaget. Övriga huvudägare är familjerna Ulf och Bo Eklöf. Stadium har valt att avstå från börsnotering.

2007
Stadiumbutikerna fyller 20 år och en helt ny gigantisk Stadiumbutik med ett nytt butikskoncept öppnas i Sisjön, Göteborg. Idag har Stadium 6 st butiker i storformat. Stadium tar också nästa steg med en ny butik på nätet i Sverige: www.stadium.se.

2009
Nya butiker på nätet i Danmark och Finland: www.stadium.dk och www.stadium.fi

2012
Den 23 mars firar Stadium 25 år sedan första butiksöppningen på Sergelgatan 1987.

2014
Den första butiken utanför Norden öppnades på Mönckebergstrasse i Hamburg. Idag har Stadium tre butiker i Hamburg, Tyskland