<p>Kitta dig i höstens snyggaste träningskläder</p>

Tights med hög midja, matchande set och seamless-kollektioner. Stilexperterna Hanna Lundahl och Anna Een-Nilsson tipsar om höstens hetaste träningskläder.

Har 2020 års pandemi påverkat trenderna inom träning- och träningskläder? Ja, till viss del. Det tror i alla fall Hanna Lundahl, inköpare på Stadium och Anna Een-Nilsson, Senior Designer för SOC. Idag berättar de om höstens trender och tipsar om snygga och bekväma träningskläder och produkter.

Snyggt, bekvämt och funktionellt

Hemmaträningstrenden fortsätter att vara stor, detsamma gäller utomhusträning och online-träning. Att kontoret flyttat hem har också lett till en ökad efterfrågan på kläder som är sköna, funktionella och passar alla sorters kroppar. Istället för snäva skjortor och tighta byxor kan träningskläderna åka på redan på morgonkvisten. Det har helt enkelt blivit viktigare att träningskläderna är både snygga och sköna.


Så, vilka trender och nyheter lyser starkast höst och vintern 2020?
Vi ser en lite lugnare färgskala än tidigare säsonger. Jordnära nyanser som grön, beige, brun, mörkröd och rost är populära kulörer. Kanske med något inslag av starkare gult, säger Anna Een-Nilsson.

En annan av säsongens största trender är ”seamless”, alltså träningskläder utan sömmar.
Seamless är bekvämt och har en grym passform. En del modeller har dessutom dekorativa meschpartier som ökar ventilationen. Vi ser mycket tights med hög midja tillsammans med tillhörande sport-top som ett matchande set, säger Hanna Lundahl.

Yoga och HIIT

När det kommer till träningsformer fortsätter yoga vara en stor trend. Yogamattor, yogablock och bolster säljer mycket. Så även redskap för hemmaträning som gummiband, vikter och kettlebells. Och som kontrast mot yogan är HIIT och Crossfit-inspirerad träning fortfarande populärt.
Vi gjorde ett samarbete för SOC tillsammans med träningsprofilerna Isabel Boltenstern och Alexander Elebro. Kollektionen ”Tough Training” är speciellt framtagen för en målgrupp som tränar tufft och målmedvetet. Samarbetet gick superbra och vi fick mycket bra feedback på produkterna under arbetets gång vilket resulterade i en riktigt snygg kollektion, säger Anna Een-Nilsson.

Kitta dig i seamless

Bekvämt, snyggt och funktionellt. Kolla in vårt stora seamless-utbud.

Matchande set

Känn dig extra snygg i ett matchande träningsset. Hitta dina favoriter.

Tights med hög midja

Den höga midjan på träningstights håller säsong efter säsong. Kolla in alla våra modeller.


Träningsredskap

För yogapasset eller hemmaträningen. Det blir enklare att få till din träning med smarta träningsredskap.


Hitta dina nya träningskläder på Stadium