Member days – 20% för dig som är medlem.

Erbjudandet gäller på stadium.se och i Stadiums butiker t.o.m. den 30/1 2023, för dig som är medlem. Erbjudandet gäller på ordinariepriser, dock ej på cyklar, elektronik, varumärket Ariat eller produkter som levereras direkt från våra samarbetspartners. Erbjudandet gäller ej i kombination med andra rabatter/erbjudanden, vid köp av presentkort, föreningsprodukter, vid betalning av Stadium Sports Camp, på Stadium Outlet eller stadiumoutlet.se.

Giltigt t.o.m. 2023-01-30

Member days – 20% för dig som är medlem. Villkor

10 knep som gör dig till en bättre löpare

Att bli en bra löpare sker inte över en natt, rätt utrustning anpassad för just löpning är en viktigt del i det, men det finns ett gäng andra bra knep att ta till. Här är 10 tips som trimmar din löpning.

Tävla!

Anmäl dig till ett lopp. Det är ett bra sätt att motivera dig själv till att fortsätta springa eftersom du har en tydlig deadline. Då finns det inga ursäkter du måste träna om du ska ta dig igenom loppet!

Utmana dig själv

Satsa på intervaller i backe. Det är riktigt jobbigt men gör susen för din kondition och ger dig snabba resultat. Efter en period med backintervaller kommer du märka att löpningen går mycket lättare när du springer på plant underlag.

Ta med en kompis

Hitta en löpare att ta rygg på. Gärna någon som har ett högre tempo än du själv det brukar motivera de flesta att kämpa lite hårdare. Peppa och utmana varandra för ett roligt och effektivt pass!

Små löpsteg

Korta ner dina steg, långa steg har visat att du lättare blir utmattad och sänker ditt tempo. När tröttheten kommer tänk att du springer på lava, fokusera på att höja knäna och att fötterna bara ska toucha marken.

Stretcha

Det är lätt hänt att fuska med stretchingen efter ett hårt löppass men för att undvika skador är det viktigt att stretcha ordentligt. Unna dig även massage för bästa effekt. Massage är jättebra medel för att förbättra prestation och påskynda återhämtningen i musklerna.

Tänk på fotens vinkel

Sätt ned tårna först, det är ett ultimat löpsteg som hjälper dig framåt och minskar risken för belastningsskador. Det kan hjälpa att minska dina steg om du har problem att landa med tårna först.

Variera dig

Spring olika långa rundor i olika tempo, då tränar du både uthållighet och tempo. Variera mellan skogsunderlag, backar och stadslöpning det gör gott för både motivation och kondition.

Använd armarna

Genom att pendla med armarna i 90 graders vinkel får du en ordentlig skjuts i löpspåret. Armpendling längs sidan av kroppen hjälper till med benens framåtdrivande rörelse, vilket ger dig ett effektivare löpsteg.

Slappna av

Tänk att du håller i en korg med ägg, så ”lätt” ska du springa för att hålla orka mer. Slappna av i benen, ta lätta steg och sänk axlarna för bättre uthållinghet!

Slutligen

Investera i ett par riktigt bra löparskor. Rätt löparskor för dina fötter gör löpningen till en härligare upplevelse, och varför inte välja ett par snygga? Små saker som snygga skor kan hjälpa dig ut till löpspåret en dag när inspirationen sviktar.