På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

Mörkerlöpning på reflexbanor

Låt inte de korta dagarna och mörkret hindra dig från att löpträna i friska luften – ta en löptur på en reflexbana i skogen, det kommer garanterat boosta energinivåerna!

Att löpträna i skogen under vinterhalvåret kan kännas mindre lockande då mörker och isigt underlag kan upplevas som hinder. Men varken mörker eller underlag behöver nödvändigtvis vara det – inhandla bra utrustning och låt reflexernas sken visa vägen. Löpning på reflexbana är en perfekt träningsform för den som söker spänning och utmaning i sin motionsträning.

En reflexbana startar oftast i anslutning till ett motionsspår för att sedan utmynna i en varierad terräng i skogen. På träden sitter små reflexer som leder vägen genom skogen. Mörkerlöpning i skog och mark är inte bara uppfriskande och spännande utan också en träningsform som utmanar dig såväl psykiskt som fysiskt. Att löpa i mörker gör dig uppmärksam vilket skärper kroppens alla sinnen på ett annat sätt än under löpning i dagsljus.

Utrustning
Först och främst, pannlampan är ett måste då du enbart kan se banan i lampans sken. Lampan är också viktig för att kunna lokalisera eventuella faror och hinder längs vägen. En dåligt fungerande lampa kan göra att man skadar sig eller missar reflexerna längs stigarna.

Ett par anpassade skor är också en förutsättning för ett lyckat löparpass. Välj ett par terränglöparskor eller orienteringsskor, alternativt ett par dubbade löparskor på snö och is. Tänk också på att välja tåliga löpkläder eller plagg du inte är allt för rädd om då det finns en stor risk att kvistar och grenar kan slita på kläderna.

Tillgänglighet
Då skogarna duggar tätt i Sverige finns reflexbanor på ett flertal platser runt om i landet. Och du som inte har någon närliggande bana kan alltid göra din egen! Köp reflexband och sätt dem på träden och se till att kolla att banan är praktiskt genomförbar innan du beger dig ut på premiärturen.

Tips! Ta med dig extra batterier eller en alternativ ljuskälla om du ska springa i skogen. En smartphone är heller aldrig fel, inte minst för att kunna se vad man gör när man byter batterierna.