<span style="color: #333333;">5 tips för ett aktivt påsklov i coronatider</span>

Coronakrisen kastar sin långa skugga över påsken. Nästan allt ställs in och vi uppmuntras till social isolering. Men för den som är kreativ finns det, trots allt, mängder av roliga aktiviteter som håller hälsan och humöret uppe. Här är fem tips för ett fysiskt aktivt påsklov.

1. Gympa framför skärmen eller ute i naturen

Frisk luft och god grundhälsa är den bästa medicinen mot virus. Jobbar man från soffan är det lätt att missa den dagliga motionen. På Stadiums instagram-konto bjuder vi varje dag på nya och inspirerande träningspass som sätts ihop av flera olika träningsprofiler. Enkel, rolig och varierande träning som lätt kan anpassas efter din egen nivå. Häng med!

2. Naturbingo med barnen

Trots att världen krisar finns det en sak som garanterat inte ställs in. Våren. Lagom till påsk vaknar naturen till liv efter vintern och all forskning visar att en dag i det gröna minskar både stress och oro. Så varför inte ta med barnen ut på naturbingo? Gör en lista på saker som ditt barn ska leta efter – kanske en blå blomma, en sjungande fågel, ett knoppande träd. Kryssa för varje sak ni hittar och när barnet får bingo är det dags att plocka fram påskägget.

3. Haka på cykelboomen

En av få positiva effekter i spåren av corona är att allt fler plockar fram cykeln. I New York, som drabbats hårt av viruset, har antalet cyklar på Manhattans broar nästan fördubblats de senaste veckorna. Samtidigt har luften blivit renare och trafikolyckorna minskat. Ett extra plus är att cykling är den perfekta träningsformen i coronatider. Risken för smittspridning är minimal, även vid gruppcykling, enligt Folkhälsomyndigheten. Så fira påsken på två hjul!

4. Bygg en hinderbana

När kinesiska staden Wuhan, där smittan startade, sattes i total karantän uppstod en ny sorts folkrörelse. I sociala medier tävlade folk i olika kreativa sätt att motionera inomhus. Längst gick en 44-årig man som sprang ett ultramaraton på 66 kilometer mellan sängen och bokhyllan i sin lägenhet. Andra skapade egna hinderbanor i hemmet med hjälp av kuddar, stolar, soffor och andra möbler att navigera kring. Ett kul byggprojekt för hela familjen.

5. Upptäck ditt närområde

Alla experter är eniga: fysisk motion stärker immunförsvaret och frisk luft gör oss lyckligare. Nu när vi avråds från att resa och ska minimera sociala kontakter blir påsklovet ett utmärkt tillfälle att utforska närområdet – oavsett var du bor. Sverige har fler än 4 500 naturreservat, runt 130 Hälsans stig och ett ständigt växande antal utegym. Använd dem. Rör dig utomhus varje dag. Välj en väg du aldrig gått förut. Hitta äventyret runt hörnet.

Glad påsk!