Black week på Stadium – upp till 60% rabatt på utvalda produkter Shoppa

5 proteinrika mellanmål

Nyckeln till ett mättande mellanmål stavas protein, som är extra viktigt att få i sig när man tränar och vill bygga muskler. Här är recepten att testa!

Smoothie bowl med choklad
Är ditt Instagramflöde fyllt av vackra och färgsprakande smoothiebowls? Inte så konstigt. Nu serverar vi nämligen allra helst smoothies i skål. En snabb och proteinrik variant gör du enkelt genom att mixa 1 banan, 1 dl valfri mjölk, 1 msk rå kakao och 2 msk proteinpulver med chokladsmak. Toppa med valfri topping – som hallon, cacaonibs eller kokosflingor.


Ägg- och bananröra med kanel
Gillar du bananpannkakor men känner att du inte hinner lägga tid på att steka? Då är ägg- och bananröra ett perfekt alternativ. Mixa 1 banan med 2 ägg och tillsätt lite vaniljpulver och kanel. Sedan är det bara att tillaga precis som scrambled eggs. Toppa det hela med blåbär eller färska sommarbär.


Bovetegröt med rivet äpple
Gröt är ett mättande mellanmål som dessutom går snabbt att göra. Koka upp 2 dl boveteflingor med 4 dl vatten. Låt koka i två minuter. Vill du göra gröten ännu mer proteinrik? Rör ner ett ägg eller en skopa proteinpulver under slutet av kokningen. Toppa gröten med rivet äpple, torkade tranbär och pumpafrön.


Chiapudding med smak av vanilj
Detta trendiga och populära mellanmål går att variera i oändlighet. Extra gott och proteinrikt blir det om du blandar den med grekisk yoghurt. Gör en vanlig chiapudding där du blandar 2 dl kokosmjölk med 2–3 msk chiafrön. Låt stå i 30 min över natten. Blanda 1 dl grekisk yoghurt med 1 krm vaniljpulver. Blanda chiapuddingen med yoghurten och toppa med färska jordgubbar och mynta.


Fruktsallad med jordnötssmör
Vill du fixa ett snabbt och lätt mellanmål innan träning? Skär upp dina favoritfrukter och tillsätt en klick jordnötssmör, som både är mättande och proteinrikt. En matsked jordnötssmör innehåller cirka 3 gram protein. Men tänk på att välja ett jordnötssmör som består till största del av jordnötter, utan onödiga tillsatser.


Proteinbars, -pulver och -koncentrat hittar du här.