Part of Stadium Group
20% på hela juniorsortimentet! Gäller alla priser. 20% på hela juniorsortimentet! Gäller alla priser. Shoppa

Vårens hetaste träningskläder!

Säsongen bjuder på statementplagg som tar för sig.

Under modevisningarna för SS19 syntes både cykelbyxor och tights – 90-talets trendbyxor numero uno. Och inte bara hos de traditionella sportvarumärkena utan även hos anrika modehus som Chanel, Prada och Fendi. De sportiga kläderna slåss därmed om pallplatsen för vårens trendigaste plagg! Att sporta, eller i alla fall se ut som att man gillar att sporta, är nämligen hetare än någonsin den här säsongen. Trenden är tydlig – träning som livsstil 24-7 är här för att stanna. Något som resulterat i att sportvarumärken i allt större utsträckning gör modeinspirerade kollektioner, medan modemärkena i sin tur lanserar sportinfluerade funktionsplagg. Hanna Lundahl, inköpare för Training Apparel Woman & Men på Stadium, ser tydligt en ökad efterfrågan hos kunderna på mer funktionella och bekväma plagg även i vardagen:

– Sportplaggen idag är både snygga och bekväma och används på ett helt nytt sätt. Att behålla cykeltröjan på hela dagen (även på jobbet!) är inte längre någonting konstigt. Snarare visar det på framåtanda och härlig energi. Men samtidigt som många sportmärken lanserar nya och bredare athleisure-kollektioner blir andra mer nischade och lägger mer tid och fokus på detaljer och funktioner anpassade för specifika sporter.

Vilka andra tendenser ser du i vår gällande material, funktion och design?

– Tights med högre midja är fortsatt populärt. Vi ser även mycket printade nederdelar, stora loggor och massor av färg! Ryggen hamnar också den i fokus med hjälp av snygga detaljer i ryggen på både sport-bh:ar och linnen.

1. Hög midja

Tröjor som åker upp och magar som åker ut – känner du igen dig? Att känna sig bekväm när man tränar är A och O för att man ska få ut maximalt av sin träning. Träningstights med lite högre midja är både bekvämt, funktionellt och smickrande för figuren och finns numera i en mängd olika modeller, färger och mönster. Drop Of Mindfulness W Emma Tights, 299 kr (ord.pris 499 kr).

2. Matcha sport-bh & tights

Att matcha sport-bh och träningstights är hett i vår och det här snygga kittet från Adidas är lika snyggt som funktionellt. Sporttoppen har bra andasförmåga och snabbtorkande vaddering för att du ska hålla dig sval under de mest intensiva träningspassen. Och ryggen, med de snygga detaljerna, sätter extra guldkant på denna kombo i svart, vitt och rosa. Sport bh, W Halter 2.0 Logo, 499 kr. Tights, W Ask Spr 2.0 e 7, 449 kr. Båda från Adidas.

3. Ryggen i fokus

Sätt ryggen i fokus med denna mjuka och följsamma träningstopp speciellt framtagen för yogapasset. Då toppen har en inbyggd bh med vaddering (uttagbar) behövs ej sport-bh vilket lämnar ryggen bar under den snyggt hålmönstrade ryggen. Soc, W Gather Singlet, 249 kr.

4. Statements & loggor

Stora loggor och tryck med statements fortsätter vara poppis även under vårsäsongen. Och vem kan inte behöv lite pepptalk under träningspasset? Med detta trendsäkra linne i kortare modell behöver du bara snegla lite i spegeln för att få den där lilla extra kicken. Snabbtorkande Dri-FIT-material och rygg i brottarmodell ger fri rörlighet och effektiv ventilation. Nike W Np Tank Crp Jdi Blckd, 179 kr (ord.pris 299 kr).

5. Glada färger, mönster och stora prints

Gillar du att sticka ut ur mängden kommer du älska vårens utbud av tights som bjuder på en mångfald av både färg, mönster och stora prints som tar för sig. Svenska Aim´n prickar in trenden på bästa sätt med dessa stretchiga träningstights i ormskinnsinspirerat mönster. Aim´n W Anaconda Tights, 699 kr.

6. Sport + mode

Den här klänningen i snabbtorkande material levererar lika mycket funktion som attityd. Perfekt plagg till och från träningen, eller varför inte till jobbet eller skolan? Multifunktionellt plagg för den stilmedvetne. Aim´n W Streak Dress, 599 kr.