Tillsammans sätter vi barnen i rörelse
#bekämpastillasittandet


Aktivitetsväskan / Se filmen / Bekämpa stillasittanderAnta utmaningen: #bekämpastillasittandet

Utmaningen: Posta en bild på fysisk aktivitet. Tagga några vänner som du nominerar/utmanar att lägga upp en egen aktiv bild och uppmana dem att sedan lägga bort sin telefon. Hashtagga med #bekämpastillasittandet och motivera gärna varför du tycker det här är viktigt.
Klart! Lägg sedan bort din egen telefon…

Din bild och dina nomineringar kommer inspirera andra att vara mer aktiva och mer närvarande.


Join the movement.
Bilder från #bekämpastillasittandet

Bilder från #bekämpastillasittandet

Tillsammans sätter vi barnen i rörelse
Bekämpa stillasittandet
Skicka till 71 140Vilket engagemang. Tack!


Som tack för ert stöd att bekämpa stillasittandet kommer vi på Stadium nu att erbjuda en aktivitetsväska till Sveriges alla lågstadieskolor. Väskan delas ut i samarbete med Generation Pep, en ideell organisation som arbetar för barn och ungas hälsa. Vi har i skrivande stund vida överträffat målet att få in en för varje skola. Stort tack! Håll utkik här i september, då kommer vi följa med när väskan delas ut.


Läs mer om Bekämpa stillasittandet nedan:

Majoriteten av barn och ungdomar i Sverige rör sig för lite, visar Centrum för Idrottsforsknings studie*. För att få positiva effekter på hälsan bör unga ägna minst 60 minuter per dag åt pulshöjande motion och träning, enligt den svenska läkarkårens rekommendationer. Det kan vara allt från att cykla till skolan, leka på rasten till att syssla med tävlingsidrott på fritiden. Men bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna når den nivån idag.


Vi vill uppmärksamma om stillasittandets baksidor för att få till stånd en förändring. Ökad kunskap om problematiken är det första steget på vägen dit. Som tack för varje [emoji] kommer vi att erbjuda en aktivitetsväska med idrottsutrustning till en svensk lågstadieskola, med målet att dela ut väskor till alla lågstadieskolor i Sverige.

Genom att bekämpa stillasittandet kan vi förbättra skolresultaten, minska risken för fysiska och psykiska problem och ge våra unga goda vanor för livet. Tillsammans kan vi sätta barnen i rörelse.

Join the movement.Join the movement
90 000
barn har aktiverats genom åren, i vårt ideella sommarläger Stadium Sportscamp. Eftersom vi tycker det är otroligt viktigt att barn och unga rör på sig och samtidigt har kul, startade vi Stadium Sports Camp, 1995, ett sommarläger för barn och unga i Norrköping. Numera finns Campen även Halmstad. Stadium Sports Camp är Sveriges största sportläger, vilket vi är otroligt stolta över.
Join the movement
30 000
aktivitetsväskor har delats ut till förstaklassare i Sverige och Finland sedan starten 2003. I år innehåller väskan 1 bollpump, 10 blå/10 röda färgband, 2 basketbollar, 4 koner, 1 hopprep, 1 brännbollsträ, 4 tennisbollar och 2 fotbollar.
Join the movement
Våra initiativ & samarbeten