Medlemsdagar: 25% rabatt på allt!*25% på allt* för dig som är eller blir medlem – just nu i butik och online! Villkor

EN VÄSKA FÖR ETT AKTIVARE LIV

Varje år delar Stadium ut aktivitetsväskor till förstaklassare för att inspirera dem till en mer aktiv livsstil.
Under hösten 2003 initierade Stadium projektet med aktivitetsväskor i syfte att stötta skolorna att få barnen i rörelse. Barn tillbringar en stor del av sin dag i skolans miljö och där vill vi hjälpa dem att få mer aktivitet i vardagen, utöver de schemalagda idrottstimmarna.
– Vi tror på det aktiva livet och att inspirationen och lärdomen kring detta börjar i låg ålder, säger Marcus Grapne, Sustainability Manager på Stadium.

Aktivitetsväskan innehåller klassiska sportprylar som bland annat fotbollar, brännbollsrack, bollpumpar, konor, hopprep och basketbollar. Förhoppningen är att den nya utrustningen ska uppmuntra fler barn att röra på sig och upptäcka glädjen med ett aktivt liv. Inför skolstarten 2015 frågade Stadium förstaklassare runtom i landet vad de tycker skulle göra rasterna roligare och aktivare, varpå många av barnen önskade sig bland annat fler sportprylar att nyttja på rasterna.

Projektet är en del av Stadiums Good Citizen arbete och finansieras enkom av Stadium och sedan starten 2003 har närmre 25 000 aktivitetsväskor delats ut till förstaklassare i Sverige och Finland.

Väskorna hämtas ut i butik – men förra året passade Stadium även på att överraska en av skolorna tillsammans med spelare från IFK Norrköping, vilket du kan se i filmen nedan.

Intresseanmälan

I formuläret nedan anmäler du intresse för att tilldelas aktivitetsväskor till årskurs 1 på din skola. Vi har totalt 3 400 väskor att dela ut, och för att så många skolor som möjligt ska få chansen att få en väska kan varje skola endast ansöka om som mest tre väskor.

Ifyllt formulär garanterar inte att du tilldelats en eller flera väskor. De som tilldelas väska/väskor kommer att meddelas via mail under vecka 34, till den i formuläret angivna mailadressen.

Väskorna kommer att finnas klara för uthämtning från och med den 4 september 2017 i den Stadiumbutik du valt att hämta i (sista uthämtningsdag 10 september).