På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

GUIDEN TILL RÄTT LÖPARSKO

I BUTIKEN HJÄLPER VÅR BUTIKSPERSONAL DIG GÄRNA HITTA SVAREN OCH FÖRESLÅ RÄTT SKOR


DITT
LÖPSTEG

Löpsteget skiljer sig från löpare till löpare. De flesta pronerar i olika grader, dvs. att foten sätts i med utsidan av hälen och rullar inåt innan frånskjutet. Ett pronerande löpsteg behöver en stabil sko. Ett löpsteg som rullar rakt fram över foten innan frånskjutet kallas neutralt, och mår bäst i en neutral löparsko.NEUTRAL
NEUTRAL LÖPARSKOPRONATION
STABIL LÖPARSKOHUR
LÅNGT
Vilka distanser springer du? Ju längre sträckor du springer, desto viktigare är komforten och dämpningen i skon.


DINA
FOTVALV

Fotvalvets form hör ihop med löpsteget. Ett neutralt fotvalv passar bäst i en vanlig stabil sko. För högre fotvalv passar väldämpade skor bäst för att minska belastningen på fotens utsida. Ett platt fotvalv innebär ofta överpronation, och kan behöva en sko som ger ytterligare stabilitet.


HUR
OFTA
Byt inte skor för sällan. Löparskons livslängd beror på löpstil och användningsgrad – slitna löparskor kan verka sköna, men sliter också på kroppen.

VAR
SPRING DU
På hårda underlag är dämpningen viktig, medan terräng kräver mer stabilitet och grepp.

ALLROUND TERRÄNG LÄTTVIKT


TESTA
LÖPSTEGET

Fråga butikspersonalen så hjälper de dig testa dina fötter på spegelboxen eller löpbandet! Du kan också testa att ställa dina gamla skor på ett plant underlag – lutar de inåt pronerar du troligen. Om de står relativt rakt har du ett mer neutralt steg.