3 för 2 på alla skor i butik och online!3 för 2 på alla skor! Gäller i butik och online t.o.m. 2/4.

GUIDEN TILL RÄTT LÖPARSKO

I butiken hjälper vår butikspersonal dig gärna hitta svaren och föreslå rätt skor.

DITT LÖPSTEG

Löpsteget skiljer sig från löpare till löpare. De flesta pronerar i olika grader, dvs. att foten sätts i med utsidan av hälen och rullar inåt innan frånskjutet. Ett pronerande löpsteg behöver en stabil sko. Ett löpsteg som rullar rakt fram över foten innan frånskjutet kallas neutralt, och mår bäst i en neutral löparsko.


NEUTRAL
NEUTRAL LÖPARSKO

SE PRODUKTER


PRONATION
STABIL LÖPARSKO

SE PRODUKTER

HUR LÅNGT

Vilka distanser springer du? Ju längre sträckor du springer, desto viktigare är komforten och dämpningen i skon.

DINA FOTVALV

Fotvalvets form hör ihop med löpsteget. Ett neutralt fotvalv passar bäst i en vanlig stabil sko. För högre fotvalv passar väldämpade skor bäst för att minska belastningen på fotens utsida. Ett platt fotvalv innebär ofta överpronation, och kan behöva en sko som ger ytterligare stabilitet.


HUR OFTA

Byt inte skor för sällan. Löparskons livslängd beror på löpstil och användningsgrad – slitna löparskor kan verka sköna, men sliter också på kroppen.

VAR SPRING DU

På hårda underlag är dämpningen viktig, medan terräng kräver mer stabilitet och grepp.ALLROUND       TERRÄNG       LÄTTVIKT  


TESTA LÖPSTEGET

Fråga butikspersonalen så hjälper de dig testa dina fötter på spegelboxen eller löpbandet! Du kan också testa att ställa dina gamla skor på ett plant underlag – lutar de inåt pronerar du troligen. Om de står relativt rakt har du ett mer neutralt steg.