Just nu 25% på utvalda skor Shoppa

Ser du inget resultat av träningen?

Tränar du regelbundet utan att se någon skillnad? Alexandra Järgren som är personlig tränare berättar vad det kan bero på och vad du kan göra åt saken.

Uteblivet träningsresultat kan bero på olika saker. Träningsupplägg, återhämtning och allmäntillstånd är faktorer som spelar in. En annan viktig aspekt är kosten, att ge tillräckligt med bränsle åt musklerna och förse kroppen tillräckligt med vatten och salter för att inte bli uttorkad.

– Att man äter för lite i samband med träning är vanligt förekommande. Man tänker kanske att man vill gå ned i vikt eller snabbt se resultat, men ofta blir effekten i stället utebliven. Att äta varierat och tänka mycket färger på tallriken är generella tips, säger Alexandra Järgren, personlig tränare.

För mycket, eller för lite, träning påverkar också. När du tränar bryts musklerna ner och när du vilar byggs de upp. Att återhämta sig mellan passen är därför både superviktigt för kroppen och avgörande för att se resultat.

– Träning utan återhämtning är aldrig en bra idé. Det är viktigt att inte köra på för hårt utan att ge träningen den tid den behöver. Speciellt om du inte är van.

Stress och dålig sömn påverkar hjärtat och vår ämnesomsättning, vilket kan vara ytterligare anledningar till att resultatet uteblir.

– Orsaken kan vara svår att avgöra själv. Ett bra tips är att kontakta en personlig tränare eller annan yrkeskunnig, alternativt insatt vän, för att få råd kring kosthållning och träningsupplägg, tipsar Alexandra.