På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

Så springer du med vagn

Med en sportbarnvagn kan du fortsätta löpträna även som småbarnsförälder med begränsad tid till egen träning. Maria Lindblad på Thule ger sina bästa tips kring att springa med barn i en joggingvagn.
Behåll ditt vanliga löpsteg
Försök att behålla ditt vanliga löpsteg även när du springer med vagn. Välj därför en vagn som har plats för detta, utan att du riskerar att slå i vagnen med dina fötter. Eftersom det är lättast att skjuta vagnen med en hand när man springer, är det viktigt att variera belastningen mellan höger och vänster arm så att det inte blir snedbelastning av kroppen. Byt sida ofta.

Var beredd på att stanna då och då
Tänk på att en löprunda med joggingvagn inte ska ses som en vanlig löprunda. Var beredd på att stanna då och då, för att se till att ditt barn är nöjt och har det bra, och kanske för att ta en paus och tillsammans titta på fåglar eller något annat längs vägen. Turen ska vara rolig för ditt barn också, så låt barnet styra tempot. Tänk även på att inte springa för långt iväg om ni skulle behöva ta er hem snabbt.

Klä barnet rätt
Vid löpning i kyligare väderförhållanden – kom ihåg att det är du som springer, medan barnet sitter stilla och därför kan bli mer kall än vad du blir. Se därför till att barnet har kläder anpassade efter rådande väder och skydda barnet mot sol, regn, vind eller kyla.

På stadium.se hittar du Thules multisportvagn samt tillbehör för jogging.