På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

Prova acroyoga

Är du nyfiken på yoga eller redan yogautövare och vill ha en utmaning? Prova acroyoga! Det är en mix av yoga, thaimassage och akrobatik.

Yoga har, som bekant, en positiv inverkan på både kropp och knopp. Det är en träningsform inom mindfullness som verkar lugnande och ökar vår kroppsliga medvetenhet och närvaro. Det finns olika typer av yoga som tränar flexibiltet, styrka och uthållighet. En av dem är acroyoga.

Skillnaden mellan acroyoga och ”vanlig” yoga är att du inte bara arbetar med din egna kropp. Du lyfter och balanserar andra människor. Ni använder varandra som redskap och för att lyckas med det krävs både kommunikation och tillit. Denna yogaform leder både till skratt, närhet och gemenskap.

För nybörjare och inför svårare övningar brukar man vara tre personer: en bas, ett flygplan och en övervakare. Övervakaren är där för att stödja och se över säkerheten. Grundläggande inom acroyoga är att en person, basen, ligger på golvet och bär upp flygplanet som ligger på basens fotsulor. Detta är grundpositionen som man utgår ifrån för att sedan prova på mer utmanande övningar.

Man brukar dela in acroyogan i två kategorier: akrobatisk yoga och terapeutisk yoga. I den akrobatiska yogan arbetar man främst med utmaning och samarbete. Terapeutisk yoga är lite lättare, men framförallt passar den dig som vill varva ner. Här fokuserar man på thaimassage och på att strecha ut ryggraden för motverka ryggbesvär.

Kroppskontakt är en stor del av denna träningsform och det handlar om att man måste släppa taget. Acroyoga är ett bra sätt för dig att utmana dig själv för att våga gå utanför din komfortzon.


Stadiums sortiment inom yoga hittar du här.