På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

Förläng cykelsäsongen med en cykeltrainer

Låt inte dåligt vägunderlag eller väder stå i vägen för ett träningspass på cykeln. Med en cykeltrainer kan du träna när du vill – oavsett väder!

Intervallcykling under vinterhalvåret kan vara riskfyllt då isfläckar och slask är allt annat än ultimat för cykelns smala däck. Träna istället med en cykeltrainer inomhus under vintern så håller du uppe kondition och muskulatur inför vårens första cykeltur i den friska luften.

Vad är en cykeltrainer?
Cykeltrainern har blivit ett populärt träningshjälpmedel under de senaste åren. En cykeltrainer är en maskin som du sätter fast i bakhjulet på din cykel vilket gör att du kan cykla var och när du vill – inomhus eller utomhus. Trainern ger ett motstånd som gör att det känns som riktig cykling till skillnad från en vanlig träningscykel, och du kan själv reglera motståndet. Du kan fästa cykeltrainern på vilken cykel som helst, ifall cykelns bakdäck inte passar kan du alltid köpa ett bakdäck som är särskilt anpassat för trainers.


Hur använder du den?
Valmöjligheterna med en cykeltrainer är många. Du kan köra många olika träningspass på den, längre distanspass såväl som korta intervallpass. En stor fördel är också att du sitter på din egen cykel och har rätt inställningar anpassade för just dig. Enkelheten med en cykeltrainer är tilltalande.


Tips för dig med cykeltrainer:
– Hitta en plats där cykeltrainern kan stå utan att behöva flyttas med jämna mellanrum. Att behöva ta fram den varje gång den ska användas kan bli ett hinder som gör att du hellre avstår.


– Har du trainern inomhus kan du med fördel lägga en underlagsmatta under den. Mattan skyddar golvet och tar upp svetten som rinner.

– Använd gärna framhjulsstöd om du kör mer intensiv cykelträning, för extra stabilitet.

– Förena nytta och nöje! Streama flera avsnitt av din favoritserie samtidigt som du cyklar. Perfekt framför allt vid längre cykelpass för att stimulera psyket.