Black week på Stadium – upp till 60% rabatt på utvalda produkter Shoppa

Den nya generationens vallningsfria skidor

Vallningsfria skidor är den perfekta lösningen för dig som vill slippa fästvallan – och ta dig ut i längdspåret snabbare.

Att träna med den nya generationens vallningsfria skidor är en fröjd för dem som inte orkar kladda med fästvalla och istället vill förlita sig på fungerande teknologi. Jörgen Claesson, butikschef på Stadium Lindvallen delar med sig av sina bästa tips inför köpet av vallningsfria skidor.

Ny teknik som förenklar
Vallningsfria skidor har traditionellt varit långsamma och dåligt anpassade i varierande väder- och snöförhållanden. Den nya generationens vallningsfria skidor däremot fungerar utmärkt i alla förhållanden då skidans fästzoner ger perfekt fäste i alla väder och temperaturer. Glidvallan, som appliceras fram- och baktill på skidan, är det enda du behöver komplettera skidorna med.


– Du slipper att valla med fästvalla (burk eller klister) och får ändå ett utomordentligt bra fäste och glid, säger Jörgen och fortsätter:

– Vallningsfria skidor är perfekta för motionären som inte har någon omfattande kunskap inom fästvalla. Det är dessutom en enorm tidsbesparing!

Ambition, vikt och längd avgör valet av skida
Vilken typ av vallningsfri skida man ska ha beror sedan på vilken erfarenhet man har. Som nybörjare är mjukt spann att föredra, för en medelmåtta är medium till hårt spann att rekommendera och för den erfarne är det hårt spann som gäller. Men det är trots alltid bra att fråga experterna om man är osäker.

– Se till att rådfråga kunnig personal. Skidorna är viktbestämda, så längden på skidorna beror på åkarens vikt och ambition. Resten löser säljaren, säger Jörgen.

Den nya generationens vallningsfria längdskidor kommer garanterat ta längdskidåkningen till nya nivåer, så se till att du väljer ett par som passar dig helt perfekt.

– Detta är framtiden för de flesta motions-längdåkare, avslutar Jörgen.