25 % för dig som är eller blir medlem.

Gör dina egna energibars!

Energibars är perfekta både som mellanmål och när du behöver lite extra energi i samband med träning. Här kommer två recept på bars som både är enkla att göra och som smakar fantastiskt!

Frukt- och nötbars
Ingredienser
2 dl torkad frukt av valfri sort. Blanda gärna!
1 ½ dl blandade naturella nötter. T.ex. mandlar, cashew-, hassel- eller valnötter.

½ dl solroskärnor
2 dl havregryn
1 ½ krm salt
1 msk honung
1 dl naturell yoghurt

Gör såhär:

  1. Hacka eller kör frukten och nötterna i en matberedare.
  2. Blanda den hackade frukten och nötterna med övriga ingredienser i en skål.
    Forma därefter till en sammanhängande massa.
  3. Lägg massan på en plåt och tryck ut den till en 4-5 cm tjock kaka.
  4. Ställ in plåten i ugnen och grädda i 90 minuter på 110 grader.
  5. Skär upp bars i valfri storlek
  6. Låt bitarna svalna och njut av dina egengjorda bars!


Chokladbars med solros- och pumpafrön

Ingredienser
1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön
2 dl havregryn
1 dl russin
1 helt ägg
1 äggvita
1 msk honung
50 gr 70% choklad

Gör såhär:

  1. Kör alla torra ingredienserna i en mixer.
  2. Tillsätt flytande honung till de mixade ingredienserna och rör om. Ifall du inte har flytande honung går det bra att värma upp vanlig.
  3. Tillsätt äggen i massan. Glöm inte att skilja vitan från gulan på ett av äggen.
  4. Blanda ihop samtliga ingredienser noga.
  5. Lägg massan på ett bakplåtspapper i en brödform och tryck ut smeten jämnt över botten.
  6. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
  7. Låt massan svalna och täck den med smält choklad
  8. Ställ in formen i frysen och låt chokladen stelna. Därefter skär du upp dina bars i önskad storlek.
Njut!