På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

5 fördelar med powerwalks

Powerwalks är en bra och enkel motionsform. Det du enda behöver göra är att kliva utanför dörren och gå en rask promenad! Men vad finns det för fördelar, förutom att det förbättrar konditionen?

1. När du promenerar ökar hjärtats förmåga att transportera syre. Det innebär att hjärtat inte behöver jobba lika hårt för att pumpa ut blod. I sin tur innebär det att powerwalks är bra för hjärtat och kan sänka blodtrycket och kan minska risken för exempelvis hjärtattack.

2. Att promenera är bra för hjärnan. Powerwalks kan alltså göra att du koncentrerar dig bättre och kan fokusera på viktiga uppgifter på jobbet eller i skolan.

3. Även fast du får upp pulsen verkar powerwalks stressreducerande – om du mediterar samtidigt. Andas djupt, lyssna på ljuden runt omkring dig och fokusera på vad du ser i din omgivning. Använd dina sinnen, vilka dofter känner du? Hur känns marken under skosulorna? Njut!

4. Du boostar med D-vitamin! Många svenskar har brist på D-vitamin, speciellt under vintern. D-vitamin är bra för immunförsvaret och gör oss i allmänhet gladare.

5. Powerwalks (och annan fysisk aktivitet) påverkar vårt blodsocker positivt. Det i sin tur kan minska risken för exempelvis diabetes.