15% rabatt på utvald elektronik.

Erbjudandet gäller på stadium.se t.o.m. den 4/2 2023. Erbjudandet gäller på ordinarie priser. Erbjudandet gäller ej i kombination med andra rabatter/erbjudanden, föreningsprodukter, på Stadium Outlet eller stadiumoutlet.se. Rabatten dras av i kassan.

Giltigt t.o.m. 2023-02-04

15% rabatt på utvald elektronik. Villkor

Hållbara tips

På Stadium arbetar vi hårt för att vår produktion ska påverka miljön så lite som möjligt. Och det finns även en del saker du som konsument kan göra, då en textil påverkar miljön under hela sin livslängd.

Förläng livet på dina kläder

Vi jobbar hårt för att vår produktion ska påverka miljön så lite som möjligt. Men det finns även en del saker du som konsument kan göra för att hjälpa miljön, till exempel vårda dina plagg. För kläder påverkar miljön under hela sin livslängd och desto längre man kan hålla liv i dem, desto bättre. Här är några tips!

Tvätta bara när det behövs

Du kan spara både på miljön och plagget genom att vänta med att tvätta tills kläderna verkligen är smutsiga. Du kan istället vädra plagg, borsta av dem och ta bort små fläckar med fuktig trasa istället för att köra dem i tvättmaskinen i onödan. På så sätt gör du en stor insats för miljön.

Fyll maskinen på rätt sätt

En enkel regel; tvätta alltid med full maskin! Om du är osäker på hur full, är ett bra knep att hålla en knytnäve ovanför smutstvätten utan att trycka samman kläderna. En rätt fylld maskin gör också att plagget släpper färre fibrer och mikroplaster under tvättning.

Använd tvättpåse

Med tvättpåsen GuppyFriend förlänger du livslängden på dina kläder. Dessutom fångas mikrofibrer som avsöndras under tvätten fångas upp i tvättpåsen. Dessa kan du samla ihop och slänga i soporna eller lämnar till plaståtervinningen. Washing bag

Tvätta kallare

Använd alltid en så låg temperatur som möjligt. Våra plagg är märkta med högsta tillåtna temperatur men ibland behövs det inte så varmt vatten för att det ska bli rent, oftast räcker det med 30°C eller 40°C.

Välj bara miljömärkta tvättmedel

Tvättmedel som är fria från fosfater och optiska vitmedel är det mest miljövänliga valet. Följ alltid doseringen på tvättmedelspaketet, då för mycket tvättmedel kan försämra resultatet av tvätten och göra att maskinen får svårt att skölja ur. Undvik helst att använda sköljmedel.

Lufttorka tvätten

Torktumlaren förbrukar väldigt mycket energi och sliter dessutom en del på kläderna. Att lufttorka är mycket snällare mot miljön och tvätten doftar härligt!

Kemtvätta så lite som möjligt

På Stadium har vi endast produkter som kan tvättas i vanlig tvättmaskin. Men har du har kläder som måste kemtvättas, finns det sätt att minska miljöpåverkan så att inga onödiga kemikalier används och hamnar i naturen. Idag finns miljöanpassade kemtvättar som påverkar miljön i mindre utsträckning, välj dessa i första hand.

Kasta inte bort sport

Genom Human Bridge och initiativet re:activate i våra butiker vill vi ge nytt liv åt produkter som våra kunder inte längre behöver. Vi tar emot alla sportprodukter och kläder, utslitna som trasiga, och skänker dem till behövande. Du kan lämna in de sportprodukter du inte längre har användning för i insamlingslådorna som finns i alla Stadiums butiker. På så sätt kan du ge någon annan möjlighet till ett bättre liv samtidigt som du hjälper till att spara jordens resurser. Allt som lämnas in skickas för återanvändning eller återvinning.