På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

Kasta inte bort sport

Genom Human Bridge och initiativet re:activate i våra butiker vill vi ge nytt liv åt produkter som våra kunder inte längre behöver. Vi tar emot alla sportprodukter och kläder, utslitna som trasiga, och skänker dem till behövande.

Du kan lämna in de sportprodukter du inte längre har användning för i insamlingslådorna som finns i alla Stadiums butiker.

På så sätt kan du ge någon annan möjlighet till ett bättre liv samtidigt som du hjälper till att spara jordens resurser. Allt skickas för återanvändning eller återvinning.

re:activate har samlat in över 150 000 jackor, sneakers och fotbollsskor till behövande i länder som Rumänien, Irak, Syrien och Sydafrika.


re:activate i siffror

83 928 kilo gamla textiler har samlats in i våra butiker genom insamlingsprojektet re:activate i samarbete med Human Bridge.

Om Human Bridge

Human Bridge är en svensk biståndsorganisation som förser sjukvården i utsatta länder med medicinsk utrustning och annat material. Organisationen stöttar även människor som befinner sig i en humanitär krissituation med bland annat kläder och andra basförnödenheter. Leveranser av materialbistånd går till ett tjugotal länder. De länder dit vi på Stadium skickat insamlat material under perioden 18–19 är: Irak, Rumänien, Kazakstan, Ukraina, Moldavien och Mocambique. I mars 2019 drabbades kuststaden Beira och stora delar av Moçambique av två cykloner som lämnade stor förödelse efter sig. Över sjuhundra människor miste sina liv och tusentals hem blåste bort. Human Bridge har skickat ner flera containers med katastrofhjälp. Robert Bergman, direktor för Human Bridge, besökte Beira för att följa upp sändningarna. Han besökte sjukhuset, tältläger och skolor och såg hur fint biståndsmaterialet hade tagits emot, men såg också att fler biståndsinsatser är nödvändiga. Därför lämnade ytterligare två biståndssändningar Human Bridge till staden – bland annat takplåt, hjälpmedel för funktionshindrade, kläder och filtar, men också skolmaterial, fotbollar, matchtröjor och annan sportutrustning till skolbarn i katastrofområdet.