Vinterrean påfylld! Upp till 60% rabatt Till rean
Välj rätt sport-bh
För att du smidigt ska hitta rätt sport-bh har vi delat in våra sport-bh:ar i kategorierna light, medium och high support. Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på när du väljer på sport-bh.

En sport-bh ska ge bra stöd när du tränar. Till skillnad från en vanlig bh lyfter inte en sport-bh fram bysten, utan håller istället tillbaka den. En sport-bh ska förutom att vara bekväm även sitta tajt och vara anpassad för din träning. Oftast kan man gå ner en storlek för att sport-bh:n ska vara tätt åtsittande och ge bästa möjliga stöd. Generellt sett behöver en större byst mer stöd än en mindre, men det behövs en sport-bh med bra stöd när du tränar oavsett om du har stor eller liten byst. Utgå därför både från din bysts storlek och träningsform vid val av din sport-bh.


Light support
Ger ett bra stöd och håller bysten på plats vid lättare och lugnare träning som yoga, pilates och power walking. Vid exempelvis yoga kan det vara bra att inte ha en sport-bh som sitter för hårt åt, utan att den faktiskt underlättar andningen.


Ofta har modeller med light support inte lika många stödjande detaljer som de med medium och high support – till exempel kan modellerna med lättare stöd ha tunnare axelband, lägre halsringning och vara tillverkade i ett något lösare material. Tänk på att även en mindre byst rör sig vid träning och behöver mer stöd än vad en traditionell bh ger.

Se produkterMedium support
Ger ett bra stöd vid mer intensiv träning som cykling, styrketräning, skidåkning och gruppträning. Det vill säga aktiviteter då du rör dig mer än vid lågintensiv träning som yoga och pilates, men som inte innehåller hoppande och studsande moment.Ofta är modeller med medium support tillverkade i ett fast material, och har fler stödjande detaljer än de med light support – såsom bredare eller dubbla axelband och högre halsringning för att täcka större del av bysten. En stadigare sport-bh kan vara att föredra om du har medelstor byst, oberoende av vilken aktivitet du utövar.


Se produkter

High support
För högintensiva träningsformer där du behöver mycket stöd, som löpning, crossfit och fotboll. Ju mer bysten rör på sig vid träning, desto mer stöd behöver din sport-bh ge.Modeller med high support täcker ofta det mesta av bysten och har vanligen många stödjande detaljer, som ett fast material och breda axelband. Det är även vanligare med knäppning fram eller baktill jämfört med modeller med lättare stöd. Tänk på att om du har större byst är det alltid viktigt med bra stöd och då kan en sport-bh med high support behövas trots att du utför en lättare aktivitet.


Se produkter


Beräkna din kupstorlekDet är viktigt att mäta din byststorlek innan du köper sport-bh. Använd ett måttband och följ stegen på bilden för att avgöra vilken kupstorlek som passar din byst.
STEG 1 - STORLEK. Mät omkretsen runt det fylligaste området av bysten och avrunda till närmaste heltal. Omkretsen är grunden för din kupstorlek.

STEG 2 - KUPA. Lägg måttbandet under bysten, andas ut och mät omkretsen. Avrunda till närmaste heltal.

STEG 3 - KUPA. Måttet i steg 1 minus måttet i steg 2 ger dig ett omvandlingsvärde. Läs av i tabellen nedan vilken kupstorlek du ska välja.