Upp till 50% rabatt på utvalda vinterprodukter.

Erbjudandet gäller på utvalda produkter på stadium.se och i Stadiums butiker t.o.m. den 5/12 2022. Nedsatt pris gäller och kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Erbjudandet gäller ej på Stadium Outlet eller stadiumoutlet.se.

Giltigt t.o.m. 2022-12-05

Upp till 50% rabatt på utvalda vinterprodukter. Villkor
SOS children's villages

Så mycket mer än bara en vanlig vattenflaska

Vattenflaskan som säljs till förmån för SOS Barnbyar ger möjligheten till en bättre framtid för barn i nöd.

Genom vårt samarbete med SOS Barnbyar hjälper vi till att ge en tryggare uppväxt och ett aktivare liv för barn som lever i utsatthet i Chittagong, Bangladesh samt i SOS Barnbyar runtom i Finland.

2015 beslutade vi oss för att utveckla samarbetet, och då krävdes större resurser.
– För att vi skulle kunna bidra mer beslutade vi att börja sälja en produkt där en del av förtjänsten kunde gå till SOS Barnbyars arbete. Vi valde också en produkt som gick i linje med en aktiv livsstil och ett hållbart val, säger Marcus Grapne som arbetar som Sustainability Manager på Stadium.

En vattenflaska som gör skillnad

Resultatet blev en vattenflaska gjord av bioplast, det var också den första flaskan som Stadium tog fram i just det materialet. Råvaran är förnyelsebar och har den stora fördelen att den kan källsorteras och återvinnas i det vanliga retursystemet för plast. För varje såld flaska skänker Stadium Sverige 5 kronor till organisationens arbete i Bangladesh och Stadium Finland 50 cent till nybyggnationer och upprustningar av byar runtom i Finland.

Tack vare samarbetet och pengarna för varje såld flaska, kan barn som haft en tuff start i livet få en bra uppväxt och en möjlighet att växa upp till starka självständiga vuxna. I Finland arrangerar Stadium även Activators Day där anställda i Stadium-butiker i 5 orter närvarar på plats i byarna under en dag för att möta barnen och familjerna.

Totalt under 2015 och 2016 har försäljningen av flaskan i Sverige och Finland genererat närmare 1,8 miljoner kronor till SOS Barnbyar.
– Med hjälp av detta kan vi ge stöd i form av mat, bostad, skolgång och annan utbildning till familjer som annars riskerar att splittras. Familjerna får hjälp att göra sig självförsörjande och får stöd för att kunna ta hand om sina barn på ett bra sätt, säger Catarina Berg på SOS Barnbyar.