Just nu! Få 100 kr rabatt för varje 500 kr du handlar för Shoppa

Välj rätt strumpor

Att välja rätt strumpa är viktigare än man tror. Det kan vara väldigt irriterande om det skaver under 
foten eller att strumpan inte känns bra. Vi frågade Helena Finnäs, produktchef på SOC, om råd.

Vad finns det för olika strumpor?
– För det första så finns det olika passformar, alltifrån invisible till långa, mellanhöga, höga, knähöga och vadstrumpor. Det finns även olika funktioner, till exempel olika paneler i mesh som gör att strumpan andas eller olika stickningssätt som gör att strumpan sitter åt. Sen har vi kompressionsstrumpan som dels har en teknologi som mäts i tryck och dels en lättare kompressionsstrumpa som är mer som ett muskelstöd.

Vad ska man tänka på vid köp?
– Det finns olika strumpor för olika aktiviteter. Det finns ett par frågor man kan ställa sig. Ska du löpträna eller gå på gymmet? Är det varmt eller kallt? Vinter eller sommar? Tänk på att ha lätta, tunna varianter för sommar och vår och kanske lite högre som täcker vristen under höst och vinter. Om det är riktigt kallt kanske du ska ha en ullstrumpa.

Vad gäller löparstrumpor – kan de påverka löpupplevelsen?
– Absolut. Välj en strumpa som sitter bra på foten. Ju bättre den sitter desto mindre risk för skavsår. Det kan också vara bra med lite vaddering, det vill säga stötdämpning på vissa utvalda ställen där just din fot är känslig. Det är lite individuellt, precis som med löparskor. Vissa vill ha mycket dämpning medan andra vill springa barfota.


Här hittar du Stadiums sortiment av strumpor.