Just nu 25% på utvalda skor Shoppa

Skidresor för familjen

Njut av vintern från sin allra bästa sida under sportlovet. Vi tipsar om den bästa skidåkningen och de roligaste familjeupplevelserna i Nordens vinterfavoriter.

En skidsemester är perfekt för den som önskar aktiviteter och upplevelser för hela familjen. Besök familjeidyllen Sälen, de äventyrliga Hemavan eller semesterorten Trysil under sportlovet och njut av vitklädda skidbackar, utomhuslek och vacker natur.

Trysil, Norge
Ungefär två och en halv timme från Oslo ligger Norges största skidort Trysil. Denna alpina pärla med varierad miljö, hela 32 liftar och 71 kilometer skidbackar är omåttligt populär för familjer med såväl stora som små barn. Orten erbjuder breda pister, terrängparker, offpist samt barnområden med liftar, pister och roliga aktiviteter. För de som gillar rails och hopp är Parken i Trysil väl värt ett besök, och för dig som vill ha omväxling finns inte mindre än 100 kilometer banade längdspår alldeles intill backarna.

I Trysil finns också en rad andra äventyr som väntar efter skidåkningen. Åk hundspann eller släde, eller varför inte åka iväg på en fisketur på isen? Här finns också chans att se norrsken, följ med på stjärnåskådning och se himlen i sitt vackraste form genom speciella kikare.

Hemavan Tärnaby, Sverige
För dig som vill uppleva fjällvärlden på riktigt är norra Sveriges största och mysigaste skidort Hemavan Tärnaby som klippt och skuren för dig. Hemavan Tärnaby passar alla då du hittar utförsåkning för både offpist, snowboard, telemark, nybörjare och barnfamiljer. Här började proffs som Anja Pärsson och Ingemar Stenmark sin karriär så goda chanser för skidåkning på hög nivå utlovas.

Men en fjällort som Hemavan Tärnaby har så mycket mer att erbjuda än bara skidåkning. Här hittar du massvis av roliga aktiviteter i området. Åk på en spännande fisketur, guidad skotertur, prova hundspann för barn, gå på historiepromenad eller prova på att köra miniskoter eller mini-fyrhjuling. Och för djurvännerna – besök renarna i vinterhagen.

Sälen, Sverige
Sälen är den populära, mysiga skidorten beläget i mittersta Sverige och består av hela 100 nedfarter med varierad skidåkning. Här finns massvis av aktiviteter och upplevelser för hela familjen.

För barnen väntar Europas största knappliftsområde, där de allra minsta kan utveckla sina skidkunskaper och träffa nya kompisar. Och för de vuxna finns ett flertal park- och offpistområden redo att upptäckas, och för den som vågar - en av Sveriges brantaste pister. Efter en härlig dag i backen väntar sedan mysiga värmestugor och grillplatser runt varje hörn för den som vill värma sig med en varm dryck eller matsäck.

Vill man dessutom ta en paus från fartfyllda dagar i backen bjuder Sälen på mängder av inomhusaktiviteter i form av äventyrsbad, inomhussurf och bio. Eller varför inte en chokladmassage?

Här kan du läsa mer om hur du väljer skidutrustning för barn
Läs våran pjäx-guide om vad du ska tänka på när du köper pjäxor