På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

Säsongens fritidsskor för barn

Förbered barnen inför vårens aktiviteter med säsongens fritidsskor. Här är några punkter att tänka på när du shoppar nya fritidsskor till yngre familjemedlemmar.

För barn som lever i en aktiv vardag krävs en bra, slitstark och praktisk fritidssko. Den ska vara väl lämpad för både promenad och spring samtidigt som den ska vara bekväm och hålla hög kvalitet. Säsongens färger är ljusa och granna pasteller som grönt, blått och rosa. Vill man satsa på en klassisk och oberoende färg är svart och vitt säkra kort.

Passformen är A och O. Skon ska sitta lagom åt runt foten, om skon sitter för hårt kan fötterna lätt bli trötta och göra ont efter en stund. Särskilt viktigt är att tår och framfot har bra med utrymme i skon. Hälen ska hållas stadigt på plats av skon för att undvika att foten glider omkring och får skavsår. En förutsättning vid dagar av lek och stoj.

Satsa på elastiska skosnören, de möjliggör smart stängning av skon. Kardborreband är också ett lämpligt alternativ för smidig stängning som även är anpassningsbar.

Med våren och högre temperatur i antågande bör skons ovanmaterial vara ventilerande och kunna andas. Det ger en mer luftig och fri känsla som passar alla de äventyr och aktiviteter barnen vill uppleva i sina nya fritidsskor!