På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

Rusta barnen för regn och rusk

Vädersäkra säsongen med tåliga och snygga barnkläder. Varje årstid ska njutas av – oavsett väder!

Det bästa med tåliga kläder är att funktion och stil inte behöver utesluta varandra. Tvärtom finns det massor av fina barnkläder som håller regnet ute. Nedan följer 5 smarta tips att tänka på inför och efter köpet av vädersäkra kläder till barn.

1. Välj material efter aktivitet. Ska man välja regnkläder med PU-väv eller membran? Regnkläder i PU-väv är väldigt regntåliga men andas däremot inte eftersom materialet är helt tätt. Detta gör att de passar perfekt vid lugnare aktiviteter utomhus. Plagg i membran däremot är oftast mjukare och smidigare än regnkläder gjorda av PU-väv, vilket passar om barnen ska vara ute och leka länge eller ägna sig åt fysiska aktiviteter med mycket rörelser.

2. Titta på plaggets design. Hur regnplagget är designat är också avgörande för hur blöt barnet kommer att bli. Sömmarna bör exempelvis vara tejpade för att det inte ska läcka in vatten genom de små gliporna. Likaså är justeringsmetoder vid armar och ben som sluter tätt kring händer och fötter ett stort plus.

3. Rusta barnen med funktionskläder under regnkläderna. Kläder i funktionsmaterial är att föredra framför bomullsplagg som absorberar fukt och blir tungt (och kallt) på kroppen efter ett tag. Ett bra tips är att använda funktionsplagg med flatlocksömmar för att minimera risken för skav. Detta är framförallt praktiskt när barnet ägnar sig åt aktiviteter med många rörelser.

4. Tvätta kläderna rätt. Ta hand om barnens funktionskläder genom att undvika att tvätta dem med sköljmedel. Sköljmedel försämrar nämligen plaggets förmåga att transportera bort fukt från kroppen. Även regnkläder bör tvättas med måtta – impregnering mellan tvättarna bidrar till att bevara plaggens ursprungliga skick.

5. Ta hand om dina stövlar. Gummistövlar rengörs bäst med ljummet vatten och en mjuk trasa. Förvara gärna stövlarna kallt och torrt mellan användningarna.